NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Uspješna propusnost prometa uz pomoć novog rotora kod velikog parkirališta ?

29.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Uspješna propusnost prometa uz pomoć novog rotora kod velikog parkirališta ?
80IMG_2619.jpg


Ovog vikenda, kada na području Poreča boravi po nekim procjenama nekih 6000 gostiju, što je 10 puta manje nego u tijeku turističke sezone, prometnost rotora koji se nalazi na desetak metara od ulaza/izlaza u glavno parkiralište pokazala je svoje pravo lice. Kolona od rotora do INE, i od rotora pa do semafora kod Doma zdravlja postat će nam vjerojatno uobičajena slika, a do kuda će se te dvije kolone protezati u ljetnoj sezoni, možemo samo nagađati.

Jasno, onima koji nemaju potrebe proći tim dijelom Poreča takvi uspješni projekti ne smetaju, jer će svoj autić parkirati negdje unutar užeg centra "grada" na pločnik.

Popravka nema, kružni tok je izveden u postojećim dimenzijama, a da li mu je svrha bila povećati propusnost ili smanjiti propusnost nekadašnje raskrsnice, stvarno nije jasno.

Naravno da nitko neće priznati kako je ovakav rotor greška, već će se radije hvaliti na sva usta, i nekakvim novim prekrpavanjima ulaza / izlaza velikog parkirališta pokušati će se kompenzirati promet.

No, ostanimo strpljivi za cca petnajstak dana do kada bi po nekim najavama trebala biti stavljena u funkciju prespojna cesta do ul. N. Tesle kod crkvice pa ćema tada moći i nešto konkretnije testirati neke navode izvršne vlasti.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email