NEWS

Usluga Poreč osigurala električno vozilo za dostavu robe u starogradsku jezgru Poreča

Vozilo 1
16.07.2020. 13:58; ; Početna / Obavijesti / Usluga Poreč osigurala električno vozilo za dostavu robe u starogradsku jezgru Poreča

Od petka, 17. srpnja 2020. godine, za potrebe dostave robe u pješačkim zonama grada Poreča, u funkciju se stavlja novo električno vozilo, a kojim će djelatnici Usluga Poreč d.o.o. vršiti uslugu dostave za sve one korisnike koji isto ne stignu odraditi u propisanom vremenu dostave sukladno Odluci o uvjetima odobravanja ulaska u pješačku zonu Grada Poreča – Parenzo. 

Otvaranjem obnovljene gradske rive te ulaskom u samu špicu turističke sezone kada je svakim danom u našem gradu sve veći broj posjetitelja, a obrti i ugostitelji otvaraju svoja vrata,  još je više istaknuta važnost poštivanja uvjeta prometovanja u pješačkim zonama.

Naime, novim gradskim Odlukama kojima je reguliran promet u pješačkim zonama, značajnije su posloženi i organizirani uvjeti i mogućnosti prometovanja, a stavljanjem u funkciju električnog vozila očuvati će se netom obnovljena gradska riva,  osigurati brža i efikasnije dostava, znatno  smanjiti prometne gužve, olakšati kretanje i osigurati veća sigurnost svih sudionika u prometu.

Usluga dostave električnim vozilom, unutar pješačkih zona, dostupna je svim korisnicima, kako pravnim tako i fizičkim osobama i to svakodnevno u terminu od 10:00 do 17:00 sati, dok se sama usluga u ovom probnom i početnom periodu rada neće naplaćivati.

Lokacija ukrcajnog mjesta organizirana je na okretištu parkirališta kod Osnovne škole, a ističemo da je korisnik usluge dužan sam izvršiti utovar i istovar robe na dostavno vozilo, propisno osigurati robu za siguran transport te pratiti prijevoz robe kao suvozač.

Napominjemo također, da je iz usluge dostave, izuzeta dostava one robe za koju su zakonom propisani posebni uvjeti koji se u prijevozu moraju zadovoljiti kao što je prijevoz putnika, osim kada korisnik usluge potvrđuje status za obavljanje iste, prijevoz životinja, novca, građevinskog materijala, plina, benzina, lož ulja, plave nafte, eksplozivnih sredstava i druge slične robe.  

 

Sve dodatne informacije oko korištenja usluge mogu se dobiti na broj telefona 052/429-237.

 

Usluga Poreč d.o.o.

Print Friendly, PDF & Email