NEWS
VALFRESCO sredina

Usluga Poreč moli građane da se prilikom posjeta grobljima pridržavaju propisanih epidemioloških mjera

groblje-poreč
27.10.2020. 12:52; ; Početna / Obavijesti / Usluga Poreč moli građane da se prilikom posjeta grobljima pridržavaju propisanih epidemioloških mjera

Pred nama su blagdani Svih Svetih i Dušni dan kada se na grobljima očekuje veliki broj građana. Tim povodom, a nastavno i na propisane epidemiološke mjere od strane nadležnih institucija ovim putem molimo sve posjetitelje da se prilikom posjeta grobljima i sudjelovanju na misnim slavljima pridržavaju danih uputa i obrazaca ponašanja. 

Pozivamo sve građane da posjete grobljima i posljednjim počivalištima svojih najmilijih obavljaju tijekom cijelog tjedna uoči blagdana uz obavezno nošenje zaštitnih maski te održavanje fizičke distance od 1,5 metara.

Iz Porečko pulske biskupije najavljuju i služenje svetih misa i to u nedjelju 1. studenog na blagdan Svih svetih kada će se sveta misa  služiti  u crkvi na gradskom groblju Poreč – Parenzo u 15:00 sati te 2. studenog na spomendan svih vjernih mrtvih –  Dušni dan kada će se sveta misa služiti u  10:00 sati također u crkvi na gradskom groblju Poreč- Parenzo. U cilju sprječavanja zaraze i prije svega zaštite zdravlja ljudi svete mise služiti će se u skladu sa najnovijim epidemiološkim mjerama i uputama Stožera civilne zaštite istarske županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Građani koji nisu u mogućnosti posjetiti grobove svojih najmilijih, te ne mogu donesti cvijeće i zapaliti svijeće mogu se obratiti upravi groblja na broj telefona 052/428-440 te dogovoriti tražene usluge a koje će onda djelatnici komunalnog poduzeća Usluge Poreč d.o.o. i odraditi. 

Kao i svake godine tako i ove na prostoru Velikog gradskog parkirališta organizirana je prodaja prigodnog cvijeća i cvjetnih aranžmana.

Također, mole se građani da prilikom posjeta grobljima svoja vozila ne parkiraju na ulaz u samo groblje već  na obližnjim parkiralištima kako bi se izbjegle  gužve,  te kako bi djelatnicima komunalnog poduzeća i invalidnim osobama omogućili nesmetani pristup groblju.

Usluga Poreč d.o.o.

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna