NEWS
Ljekarna

Usluga Poreč dobila milijun kuna za edukaciju građana o sustavu postupanja s otpadom

2018-08-01_08h48_25
01.08.2018. 08:48; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Usluga Poreč dobila milijun kuna za edukaciju građana o sustavu postupanja s otpadom

(TV Istra) U tijeku je implementacija novog sustava postupanja s otpadom na području Grada Poreča i sedam susjednih općina na čijem području gospodari Usluga Poreč. Osim nabave komunalne opreme i izgradnje potrebne infrastrukture, jednako važno je educiranje i informiranje korisnika o njihovim obavezama i mogućnostima postupanja s otpadom. Dosad se o uvođenju novog sustava građane informiralo putem letaka ili putem eko akcija, a daljnje će se aktivnosti provoditi kroz nove projekte Usluge Poreč odobrene Operativnim programom Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. čija će provedba trajati 20 mjeseci.

U sklopu projekta provest će se niz edukativnih i informativnih aktivnosti, a cilj Usluge Poreč je u projektne aktivnosti uključiti svu javnost, a posebna pažnja bit će usmjerena na edukaciju najmlađih sugrađana, poslovne javnosti i turista.

S novim aktivnostima započet će se kroz mjesec dana, a ovisno o potrebi i stanju na terenu one će se nastaviti i po isteku projekta. Ono što se želi u javnosti postići je osnovna razina znanja o tome kako spriječiti nastajanje otpada, na koji ga način selektivno odvajati, kako kompostirati otpad te u konačnici građane upoznati s mogućnostima i prednostima recikliranja.

Usluga Poreč krenula je u nabavu svih potrebnih spremnika. Dio njih osigurat će se sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, obzirom da se radi o velikom broju korisnika Usluge, a isporuka prvih spremnika očekuje se na jesen.

Više doznajte u video prilogu TV Istre:

 

Print Friendly, PDF & Email