NEWS

Usluga Poreč će povodom Dana planeta Zemlje besplatno dijeliti sadnice medonosnih biljaka i preuzimati manji kućni otpad (mobitele, punjače, laptope, žarulje…)

19.04.2023. 15:05; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Usluga Poreč će povodom Dana planeta Zemlje besplatno dijeliti sadnice medonosnih biljaka i preuzimati manji kućni otpad (mobitele, punjače, laptope, žarulje…)
dan_planeta_zemlje_zzjzdnz

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja diljem svijeta, a ove godine tema glasi „Investiraj u naš planet“. Planeta Zemlja je naš jedini dom, jedino mjesto za život. Često sve to olako shvaćamo i ne brinemo o njemu dovoljno. Obilježavanjem Dana planeta Zemlje i ostalih sličnih manifestacija želimo probuditi svijest svakog pojedinca, ali i zajednice u cjelini koliko je važno na pravi način brinuti o okolišu.

Potaknuti time, pozivamo Vas da nam se pridružite u petak 21.04.2023.g. od 10:30 sati na Trgu Slobode ili na gradskoj tržnici gdje ćemo informirati naše građane i posjetitelje o važnosti brige za okoliš, a kojom prigodom smo pripremili sadnice medonosnih biljaka.

Medonosne biljke imaju važnu ulogu u prehrani pčela jer im osiguravaju nektar, pelud i propolis. Pčele slove kao jedna od glavnih potpora našem eko sustavu i osim proizvodnje meda zadužene su za oprašivanje više od 80 % cvjetova. U krajevima na kojima ne postoji medonosno bilje nema ni uvjeta za život pčela.

Također, u petak od 10:30 sati na velikom gradskom parkiralištu organiziramo odvojeno prikupljanje različitih vrsta manjeg otpada koje nastaje u kućanstvu.
Tom prilikom možete donijeti manji elektronički otpad kao što su stari mobiteli, punjači, tableti, prijenosna računala i sl., zatim stare i istrošene  žarulje, prazne baterije, boce i limenke pod tlakom (sprejevi, dezodoransi i sl.) ali i lijekove kojima je istekao rok trajanja.

Zajedničkim snagama i malim koracima možemo napraviti puno za naš okoliš, naš dom i dom budućih generacija.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

Usluga Poreč d.o.o.

Print Friendly, PDF & Email