NEWS
Best of Poreč

Usluga Poreč: još jedan ulaz na parking kod tržnice

07.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Usluga Poreč: još jedan ulaz na parking kod tržnice
940GO083231.JPG

POREČ – Naime, u Partizanskoj ulici, gdje je jedan od ulaza i izlaza s tog parkirališta, nastaju prometni čepovi, pogotovo otkad se naplaćuje ručno. Budući da do daljnjeg ostaje takav sustav naplate, Usluga će napraviti još jedan ulaz s te strane.

Parkiranje na velikom parkiralištu ne plaćaju građani koji imaju magnetne kartice kupljene prošle godine. Kosić kaže da će Usluga biti fer prema onima koji su lani kupili godišnje kartice. To znači da će, od trenutka kad se ponovno bude naplaćivalo parkiranje na velikom parkiralištu, odrediti do kada vrijede lani kupljene kartice, što je, prema dosadašnjem računu, najmanje do kraja rujna. Prema novom pravilniku o načinu naplate, godišnje kartice za veliko parkiralište vrijede i za parkiranje pred zgradom Općinskog suda.

Kosić nam je rekao i da do daljnjeg neće raditi automati za naplaćivanje parkiranja u užem centru, jer nije izmijenjena gradska odluka o porezima, kojom treba utvrditi cijenu parkiranja u toj zoni. A odluku o porezima može mijenjati samo Gradsko vijeće – dakle novo, nakon izbora. Tako i ova investicija Usluge ostaje tek rashod, koji opterećuje proračun gradskog komunalca. Prema informacijama koje smo dobili od direktora Kosića, Usluga ljeti gospodari s 1.492 parkirna mjesta, na kojima bi trebalo naplaćivati parkiranje. Od toga su u špici sezone 892 mjesta na zatvorenim parkiralištima, a stotinjak je namijenjeno stanovnicima povijesne jezgre – na Peškeri 61, iza Okrugle kule 25, a vijećnici su se izborili i za 13 mjesta nasuprot hotelu Riviera.

– S.M. –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani