NEWS

Usluga: informacija o jesenskim radovima na uređenju zelenih površina

19.12.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Usluga: informacija o jesenskim radovima na uređenju zelenih površina
738usluga_logo.gif

Svake jeseni tako i ove godine u septembru mjesecu dolazi do zamjene sezonskog cvijeća na cvjetnim gredicama. GRAD Poreč ima 1270 m2 pod cvjetnim gredicama te 75 korita koja se također zasađena sezonskim biljkama.

Zasađeno je cca 23.000 biljaka od čega 80 % čine maćuhice, dok ostalih 20 % sačinjavaju tratinčice i miozotis. Nakon sadnje pričekalo se cca mjesec dana da se biljke prime te se prišlo na sadnju tulipana.

Svake se godine na cvjetnim gredicama zasadi oko 12.000 lukovica. Osim užeg dijela Grada Poreča, komunalno pod. Usluga sadi sezonsko cvijeće po gradsko groblju, Taru te ostalim Mjesnim odborima. U XI mjesecu se počelo se pripremama dekoracije Grada Poreča vezano za našeg zaštitnika Sveti MAURO, a sa dekoracijom se nastavilo dalje za doček Nove Godine.

Već četiri godine Grad Poreč uspijeva donacijama građana urediti Gradske prostore jelkama tako da smo i ove godine uspjeli dobiti krasnu jelku visine 16 metara koju smo postavili na naš centralni Trg Slobode gdje će se i održati doček Nove Godine. Dekoracija za doček vrši se po ostalim mjestima na Poreštini .

Ove će godine biti postavljeno pet većih te tri manja bora. Mjesni Odbor Tar sa Vabrigom dobiva dva bora , u Gradu imamo četiri , u našoj Marini jedan, a jedan će u Červar Porat . Od radova još se intenzivno kose sve površina na gradskim prostorima jer je ova godina do sad bila izuzetno blaga tako da nije došlo do zastoja rasta trave.

Usluga Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email