Uskoro slobodno kretanje građana untar područja policijskih postaja ?

57390180_2126900527378381_4431910743390027776_n
foto: Gyrocopter Hrvatska
06.04.2020. 18:53; Učitavanja: 813; Početna / Novosti / Uskoro slobodno kretanje građana untar područja policijskih postaja ?

U suradnji i koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske radi se na operacionalizaciji članka 28. Zakona o civilnoj zaštiti Republike Hrvatske, kojom će više jedinica lokalne samouprave potpisati Sporazum o zajedničkoj koordinaciji obavljanja poslova i aktivnosti na svojem integriranom području. Ustrojit će Koordinaciju Stožera civilne zaštite s tog područja i koordinirano djelovati u mjerama i aktivnostima na suzbijanju epidemije koronavirusa (COVID-19), u okviru Stožera civilne zaštite Istarske županije.

To će omogućiti, prilagodbom nacionalnog sustava e-Propusnica, slobodno kretanje građana unutar područja jedinica lokalne samouprave koje su potpisale zajednički Sporazum.

NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE  ISTARSKE ŽUPANIJE
Dino Kozlevac, v.r.

Za Glas Istre Dino Kozlevac pojasnio je moguće detalje o kretanju građana:
– Naš je prijedlog da se na područjima policijskih postaja koje se teritorijalno preklapaju s područjima bivših općina može kretati bez dozvola. Na primjer, područje Puljštine pokriva i Savičentu iz koje čovjek ide točit benzin u Vodnjan, ali bi to po našem prijedlogu napravio bez dozvole jer je sve to Puljština. Konkretno, kretanje po Puljštini, kao bivšoj općini sa svim onim što je ona nekad pokrivala, po našem prijedlogu bi se odvijalo bez ograničenja. To se područje danas teritorijalno preklapa s nadležnošću policijske postaje i obuhvaća gradove Pulu i Vodnjan te općine Fažana, Savičenta, Marčana, Ližnjan, Medulin i Barban. Općine u Istri su jako male, sve je iscjepkano, i zato ne treba, posebno u ovom trenutku, više biti jako krut. Odgovoran da, ali pretjerano krut ne. Treba uzeti u obzir specifičnosti života na ovom području, gdje tko živi, gdje su mu roditelji, kampanja, barka…

Print Friendly, PDF & Email