NEWS

USKORO NATJEČAJ ZA NOVOG RAVNATELJA UČILIŠTA U POREČU

GO03408892
02.06.2017. 08:21; ; Početna / Politika / USKORO NATJEČAJ ZA NOVOG RAVNATELJA UČILIŠTA U POREČU

Elio Štifanić, novoizabrani dogradonačelnik Poreča zbog nove je funkcije morao dati ostavku na funkciju ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta u Poreču, na kojoj je proveo nešto manje od dvije godine. Umjesto njega, kao vršiteljica dužnosti, na prekjučerašnjem sastanku Upravnog vijeća imenovana je djelatnica POU-a Vesna Tripar koja će taj posao obavljati do izbora novog ravnatelja.

Desetak kandidata?

Štifanić je ostavku na mjesto ravnatelja po sili zakona podnio 26. svibnja, a od tada je počeo rok od 30 dana za raspisivanje natječaja za izbor novog čelnika te ustanove koji će dobiti mandat na četiri godine. Štifanić je jedan od trojice zamjenika gradonačelnika Lorisa Peršurića, a ostali su Sanja Oplanić i Nadia Štifanić Dobrilović koja je izabrana iz redova talijanske manjine.

Bivši ravnatelj najavio je uskoro raspisati natječaj. Nije još znao detalje, ali kazao je da će vjerojatno biti sličan onome od prije dvije godine, kada se za tu funkciju tražila visoka stručna sprema, najmanje tri godine radnog iskustva u struci, sposobnost za planiranje, programsko osmišljavanje i organizaciju, poznavanje rada na računalu i znanje jednog stranog jezika. Tada se na natječaj javilo četvero kandidata, ali ovoga bi ih puta moglo biti i desetak, kako se ovih dana čuje u gradskim kuloarima. Naime, radi se o vrlo atraktivnom radnom mjestu za koje je mjesečna plaća oko deset tisuća kuna, ovisno o radnom stažu i drugim uvjetima.

Bliži građanima

– U dvije godine pokrenuli smo nekoliko novih projekata, poput “Tornaj se doma” u sklopu kojeg s izložbama i performansima predstavljamo porečke umjetnike koji žive u drugim gradovima i državama. Povećali smo suradnju s udrugama i ustanovama, konceptualno izmijenili neke programe, poput jazz festivala, uveli smo online rezervaciju ulaznica za filmove i druge naše programe. Prijavili smo se na niz EU-projekata i planiramo pojačati kazališnu sezonu, nanizao je Štifanić i dodao da će prvo vrijeme biti podrška svom nasljedniku na čelu Otvorenog učilišta. Nada se da će novi ravnatelj/ica nastaviti s nastojanjima da ustanovu još više otvori prema javnosti.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email