NEWS

Uredi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Poreču preseliti će se u adekvatnije prostore !

Persuric i Vukelic
23.05.2024. 09:19; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Uredi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Poreču preseliti će se u adekvatnije prostore !

Gradonačelnik Poreča i saborski zastupnik Loris Peršurić susreo se jučer u Zagrebu s ravnateljem Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucianom Vukelićem. Među brojnim aktualnim temama, posebno je govora bilo o preseljenju ureda državne uprave na adekvatniju i pristupačniju lokaciju.

Uredi Hrvatskog zavoda za zdravstvenog osiguranja već se preko 40 godina nalaze na trećem katu u zgradi bez lifta u Ulici Nikole Tesle u Poreču.
Lokacija je odavno neadekvatna, pogotovo za starije osobe i teško pokretne sugrađane te osobe s invaliditetom.
Tema preseljenja jedno je od najčešće postavljanih pitanja kako od građana, tako i od gradskih vijećnika.

Grad Poreč-Parenzo je u više navrata tražio od nadležnih institucija da presele urede na dostupniju lokaciju, po traženju i potrebama građana, te je pružio svoju pomoć u realizaciji preseljenja, s obzirom na to da uredi nisu u gradskoj ingerenciji.

Drago mi je najaviti svim mojim sugrađanima da smo sad i konačno dogovorili definitivno preseljenje ureda na novu, pristupačnu lokaciju. Zahvaljujem ravnatelju i  Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje na otvorenosti i želji da skupa riješimo ovo itekako važno pitanje za stanovnike Poreča i Poreštine. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje otkupio je prostor nekadašnjeg Riviera Inženjeringa (O.m.Tita 2, u blizini gostionice Istra i Viala) u samom prizemlju, kako bi novi uredi bili lako dostupni svim korisnicima. Novi prostor je značajno veći od postojećih ureda i bit će primjereno uređen. Potpisani su već ugovori s izvođačem i nadzorom, pa će sama obnova prostora krenuti ovih dana. Očekujemo da se obnova i opremanje dovrše do kraja ove godine, kada bi se uredi HZZO-a i službeno trebali preseliti na novu lokaciju u prizemlju, puno dostupniju.“ rekao je Peršurić, podsjetivši da su upravo ovakve inicijative njegovi prioriteti tijekom saborskog mandata.

„Od preseljenja ostalih teže dostupnih ureda, do obnove zgrade policije i lučke kapetanije, osnivanja srednje glazbene škole pa do rješavanja pitanja Vrtova – sve su to pitanja koja možemo riješiti samo u dogovoru s državom jer se radi o njihovim ustanovama ili njihovom vlasništvu. Nastavit ću se zalagati za konkretne projekte i prijedloge na dobrobit građana, te ih pozivam da mi se slobodno obrate sa svojim prijedlozima.“ , zaključio je Peršurić.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email