Uređena stoljetna ladonja u Červaru, postavljene i klupice za sjedenje

uređena ladonja
22.05.2021. 18:15; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Uređena stoljetna ladonja u Červaru, postavljene i klupice za sjedenje

Nastavljaju se radovi na komunalnom uređenju na području Grada Poreča-Parenzo. Nedavno su završeni radovi u Červaru, gdje se uređivao okoliš stare ladonje u središtu naselja. Tijekom zime, ekipa djelatnika hortikulture Usluge Poreč u koordinaciji s predstavnicima Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo, izvršila je orezivanje grana ovog stabla koje svojim impozantnim dimenzijama čini prepoznatljiv simbol Červara. Budući da se radi o stablu visoke starosne dobi, na kojem su se u prošlosti događali značajniji lomovi odumrlih grana, obavljena je ozbiljna sanacija stabla u vidu sanitarnog i oblikovnog reza s prorjeđivanjem i skraćivanjem grana. Uz rezidbu, izvršena je i sanacija oštećenja na deblu, kako bi se sačuvalo od propadanja i odumiranja.

Ladonja predstavlja kulturnu poveznicu prošlosti i sadašnjosti Červara i mjesto okupljanja mještana, te su na zidić oko stabla postavljene klupice za sjedenje i odmaranje tijekom ljetnih mjeseci.

Također, na obližnjem dječjem igralištu postavljena je nova jednosjedna ljuljačka i urbana oprema (koš za otpatke sa smanjenim otvorom), te je uređena i stara vaga (peza).

 Komunalno uređenje po porečkim mjesnim odborima nastavlja se i dalje, u skladu sa željama i potrebama mještana i mjesnih odbora.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email