NEWS
VALAMAR-S-sezona

Uređena i postavljena nova igrala na dječjim igralištima u Žbandaju, Buićima i Cancinima

Igrališt Žbandaj
20.05.2022. 09:07; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Uređena i postavljena nova igrala na dječjim igralištima u Žbandaju, Buićima i Cancinima

Ovih su dana završeni neki od radova na proljetnom uređenju dječjih igrališta po mjesnim odborima. Lokacije i vrsta igrala odabrani su kroz dogovor s predstavnicima mjesnih odbora. Tako je na igralištu u Buićima uklonjeno staro kombinirano igralo, te je igralište opremljeno novim igralima – klackalicom, dvosjednom ljuljačkom i kućicom s rampom i toboganom. Uz igralište je postavljena i zaštitna metalna ograda s ciljem podizanja sigurnosnih mjera igrališta.

Na igralištu u Žbandaju, u blizini škole, postavljena je nova klackalica kao nadopuna postojećim igralima. S obnovom dječjeg igrališta u Cancinima započelo se prošle godine kada je na igralištu uklonjeno staro kombinirano igralo i postavljeno je novo – kućica s rampom za penjanje i toboganom. Kako je tada bilo planirano i najavljeno, sada je postavljena i nova dvosjedna ljuljačka. Radovi su počeli početkom mjeseca i zgotovljeni ovih dana.  

Upravni odjel za komunalni sustav nastavit će s obnovom dotrajale komunalne opreme i opremanjem dječjih i polivalentnih igrališta i u razdoblju pred nama za sigurniju i bezbrižniju igru svih korisnika. Podsjetimo, Poreč s gotovo 140 dječjih i polivalentnih igrališta ima gotovo četiri puta više igrališta od hrvatskog prosjeka, te će nastaviti održavati visoki komunalni standard.

 

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email