NEWS
valfresco

Urbanizacija Sredozemlja prijetnja održivom razvoju

14.06.2007. 00:00; Učitavanja: 71; Početna / Gospodarstvo / Urbanizacija Sredozemlja prijetnja održivom razvoju
635b36ee1f0cc.jpg

Riječ je o prvom protokolu takve vrste u svijetu koji bi trebao biti potpisan na ministarskom sastanku potkraj 2007. u Almeriji u Španjolskoj, nakon što ga ratificiraju sve zemlje potpisnice Barcelonske konvencije s obvezom usklađivanje svojega zakonodavstva.

Sudionike skupa pozdravili su predstavnici splitskih gradskih i županijskih vlasti ističući da je Splitsko-dalmatinska županija pristupila Jadranskoj euroregiji upravo s ciljem očuvanja ovog dijela Sredozemlja.

Koordinator Mediteranskog akcijskog plana koji provodi Barcelonsku konvenciju Paul Mifsud na otvaranju je poručio da će za provedbu tog protokola biti zadužen splitski centar za regionalne aktivnosti, čime će se on uvrstiti u, kako je rekao, najvažnije svjetske institucije za upravljanje obalnim područjima.

Kao promatrači skupu nazoče i predstavnici EU-a te najvažnijih sredozemnih ekoloških nevladinih udruga i međunarodnih organizacija koje u središtu svoga rada imaju zaštitu mora i obale. Na plenarnom zasjedanju stručnjaci su naglasak u svojim izlaganjima stavili na urbanizaciju i industrijalizaciju te na turistički razvoj.

vjesnik.hr

Print Friendly, PDF & Email