NEWS

Upisi u radionice DND-a Poreč 9.-13. rujna 2013.

30.08.2013. 09:22; ; Početna / Obavijesti / Upisi u radionice DND-a Poreč 9.-13. rujna 2013.
dnd080

LIKOVNA RADIONICA za predškolsku i školsku djecu.
Polaznici će kroz crtanje, slikanje i oblikovanje upoznavati razne tehnike i materijale u kojima će rješavati „likovne probleme“, odnosno svojoj mašti dati konkretan oblik.

MALI MAJSTOR za školsku djecu od 10 do 15 godina
Nauči kako se zabija čavao i zavidava vida, nauči kako se boja drvo a kako metal, nauči upotrebljavati jednostavne alate i obrađivati razne materijale, nauči biti “mali majstor”.

ŽONGLERSKA RADIONICA za školsku djecu
Žongliranje je zabavna, razigrana, šašava vještina kojom možete zadiviti sve svoje prijatelje, a usput poboljšati koordinaciju pokreta, kondiciju, vježbati obje polutke mozga (http://www.ordinacija.hr/budi-lijepa/zdravi-i-u-formi/zongliranje-potice-razvoj-mozga/) Polaznici će se, prema uzrastu, upoznati s tehnikama:
‘Hladno’ žongliranje: loptice, poi, marame, diabolo, klave…
‘Vruće’ žongliranje: fire-poi, fire-rope, zapaljeni štap, zapaljena vijača…

BREAK DANCE RADIONICA za predškolce i školsku djecu
Break dance je atraktivni spoj plesa, akrobatike, gimnastike i razvoja osobnosti. Plesne tehnike break dancea osvješćuju i kultiviraju tjelesne i motoričke mogućnosti svakog djeteta, razvijaju i osvješćuju osjećaj za ritam, a također omogućuju plesnu improvizaciju i dramatizaciju određenog sadržaja, razvijaju maštovitost i kreativnost, te bude smisao za individualno i grupno.
Rad u radionici doprinosi razvoju scenskog nastupa, ponašanja na sceni i odnosa prema istoj, gradi odnos s publikom, pruža zadovoljstvo i motivaciju za daljnji rad, omogućuje socijalizaciju i prevenciju neprilagođenog ponašanja, razvija međuljudske odnose.

Bavljenje break danceom predstavlja i promicanje i razvoj plesne kulture i sporta, estetskih vrijednosti mladih, rješavanja urbanih problema, socijalizacije, prevencije neprilagođenog ponašanja i ovisnosti, zabave i afirmacije pozitivnih vrijednosti.

RADIONICE SUVREMENOG PLESA za predškolce i školsku djecu
Ples je divan, kreativan i osoban način izražavanja. Lepršav, gladak i lagan, ples je način izražavanja koji je neverbalan, emocionalan, kojim se otkrivaju potencijali. Ples ojačava, čini bržima, koordiniranijim, izdržljivijim i fleksibilnijim. Plesanje u grupi povezuje plesače u harmoničnu cjelinu koja je spoj svih individualnosti plesača kao jedinki. Polaznici će prema uzrastu učiti osnovne korake ili napredne koreografije, družiti se uz muziku i osjetiti što znači biti dio grupe. Voditeljice i asistentice pojedinih plesnih grupa prema uzrastu su mlade zaljubljenice u ples koje će znati na polaznice i polaznike prenijeti svoju zanesenost plesom. Radionice se odvijaju dva puta tjedno u trajanju od jednog do dva školska sata, ovisno o uzrastu, u prostoru DND-a.

DRAMSKA GRUPA za djecu od 10 do 15 godina
Dramski odgoj nije samo uvježbavanje uloga i igranje predstava na kazališnim daskama. U dramskoj grupi naučit ćemo mnoge igre kreirane tako da razvijaju određene sposobnosti i vještine. Dramska igra je nesputana i slobodna, pruža mogućnost slobodnog izražavanja i oslobađanja stvaralačkih potencijala. Kroz dramsku igru razvijaju se vještine govorenja i izražavanja, uče se osnove dramskih umjetnosti. Dramski odgoj pomaže u razumijevanju sebe i drugih ljudi, svojih i tuđih osobina i ponašanja, te razvija vještine potrebne za snalaženje u društvu, u svakodnevnim životnim situacijama. Otvara, oslobađa potencijale, osamostaljuje, izgrađuje sigurnost i samopouzdanje, razvija moralna i humana uvjerenja. Uči nas kako cijeniti sebe i druge. Pomaže u razvoju intelektualnih sposobnosti kao što su koncentracija, pamćenje, kreativnost, snalažljivost. Potiče maštovitost i stvaralaštvo. Za učlanjenje u dramsku grupu nisu potrebne razvijene glumačke sposobnosti niti iskustvo u scenskim nastupima, već samo dobra volja i želja za upoznavanjem ovog našeg šarenog svijeta.

DJEČJI FORUM za djecu od 9 do 15 godina
Ako želiš na zabavan i zanimljiv način doznati što su to dječja prava, što je to mir, međusobno razumijevanje i međunarodna suradnja, ukoliko želiš naučiti vještine kritičkog promatranja, razumnog raspravljanja i razumijevanju svijeta u kojem živimo – ovo je radionica za tebe.

 

u starom remontu –Nikole Tesle 15, od 19 do 20 sati

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon
091 11 33 334
ili
mail: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email