NEWS
LIDL s2 posao

Unificirani izgled info punktova za promoviranje brodskih izleta na novoj porečkoj rivi

3
27.07.2020. 13:27; Učitavanja: 352; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Unificirani izgled info punktova za promoviranje brodskih izleta na novoj porečkoj rivi

Na novouređenom dijelu gradske rive u Poreču, ovih su dana postavljeni novi, unificirani info punktovi za promoviranje brodskih izleta koje je postavila Lučka uprava Poreč. Za odabir punktova ova je ustanova provela postupak natječaja za izradu idejnog projekta u kojem su sudjelovali predstavnici Grada Poreča-Parenzo, projektanta uređenja rive, turističkih brodara, konzervator povjesničar umjetnosti, predstavnik Lučke uprave Poreč, te su dali svoja mišljenja vezano uz prepoznatljivost, funkcionalnost, prilagodljivost, praktičnost, kompatibilnost i ekonomičnost istih.

Optimalno rješenje ponudila je tvrtka „Na broju 8“, iz Poreča koja je sudjelovala u projektu sve do konačnog postavljanja punktova na novouređenu rivu.

Po provedenom natječaju za idejni projekt, raspisan je natječaj za nabavu punktova, te je izrađeno ukupno deset jedinstvenih i unificiranih punktova koji su dodijeljeni korisnicima na korištenje, kao i standardizirani suncobrani bež boje kako bi se dobilo na modernom, a estetski kvalitetnom izgledu koji se uklapa u vizuru grada i u skladu s propisanim opremanjem urbane opreme starogradske jezgre.

Kako navode iz Lučke uprave Poreč, prateći faze realiziranja daljnjih planiranih projekata uređenja rive od strane Grada Poreča-Parenzo i tijekom sljedećeg perioda nastojat će pravovremeno nabavljati istovjetne punktove za svoje korisnike koji se bave promoviranjem svoje gospodarske djelatnosti. Naime, dugogodišnji plan je takve standardizirane punktove i suncobrane postaviti u svakoj luci pod ingerencijom Lučke uprave Poreč, sukladno financijskim mogućnostima i potrebama. Lučka uprava Poreč ovom se prilikom zahvaljuje brodarima na dosadašnjoj suradnji, koju se nadaju uspješno nastaviti i nadalje.  

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email