NEWS
LUTRIJA T

Umjesto gostiju, u bazenu Globala uživaju komarci

10.09.2013. 09:58; ; Početna / Novosti / Umjesto gostiju, u bazenu Globala uživaju komarci

Privatni hotel Global na ulazu u Badernu već je godinama napušten i devastiran, inventar je na meti kradljivaca, a zgrada predstavlja mamac za beskućnike, požalili su se mještani naselja nedaleko od Poreča. Kada će se nešto poduzeti da se riješi ovaj problem, pitanje je koje je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Poreča uputila vijećnica Danijela Banko Štokovac, koja je između ostalog upozorila i na problem bazena hotela koji je pun prljave vode i predstavlja izvor zaraze i gnijezdo legla komaraca.

Iako se izdaleka čini da je zgrada hotela u dobrom stanju, kad mu se približite stvari izgledaju još gore od onoga što opisuju mještani. Sva su vrata razvaljena i otvorena, ispred hotela su porazbacani madraci, vjerojatno iz hotelskih soba ili od promotivne prodaje koja se prije samog zatvaranja odvijala u njemu, sa strane su hrpe smeća, plinski spremnik zarastao je i zapušten, a vegetacija je već odavno preuzela stepenice i ulaze od masivnog granita.

Iako izvana sve na hotelu izgleda relativno novo, kroz vrata se može vidjeti da je hotel napušten glavom bez obzira. Tu su kontrolu preuzeli vandali: razbijena stakla, porazbacane i razbijene stolice, izvučene cijevi, dokumenti, papiri, čak i razbijeni novogodišnji ukrasi! Velik dio inventara i nedostaje, vjerojatno je pokraden ili prodan kao sekundarna sirovina.

Situacija nije bolja ni na drugom ulazu iznad kojeg stoji natpis “Recepcija” – uništeni tepisi, demoliran prijemni pult, čak su i teški mramorni stupovi rukohvata uz stepenice porazbijani i porazbacani.

Ispred hotela nalazi se otvoreni bazen i kućica u kojoj je bio ugostiteljski objekt. Danas se u bazenu punom smrdljive zelene vode nalaze nabacane plastične stolice i ležaljke te plutaju legla ličinki komaraca i vodenih kukaca. Sve je razvaljeno, otvoreno, prazno. Kataklizmički prikaz.

Na naš upit Gradu Poreču doznajemo da su zbog nepoznatog boravišta vlasnika hotela proslijedili porečkoj Policijskoj postaji zamolbu u kojoj traže da policija zaštiti objekt pojačanim nadzorom, te pokrene kazneni postupak protiv nepoznatih počinitelja devastacije i otuđenja stvari.

(V. HABEREITER, snimila J. PREKALJ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email