NEWS

Uhićeni kradljivci koji su po drugi put poharali porečku robnu kuću

06.05.2008. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Uhićeni kradljivci koji su po drugi put poharali porečku robnu kuću
665normal_program1.jpg

Otkriveni su u drugoj provali 5. svibnja kada je policijska ophodnja primijetila razbijeno staklo ulaznih vrata robne kuće. U trgovini Konzum zatekli su 19-godišnjak s vrećicom u rukama u kojoj su se nalazili ukradeni predmeti. Odmah je uhićen i priveden u PP Poreč.
Kriminalističkom obradom nad njim utvrđeno je da je u provalama imao kompanjona 26-godišnjeg M.S.-a s kojim je 22. travnja prvi put poharao spomenutu robnu kuću. Tada su ukrali razne prehrambene proizvode, alkohol, cigarete i tehničku opremu u vrijednosti od oko 80-ak tisuća kuna. M.S. je uhićen istoga dana oko 11.50 sati.
Obradom je također utvrđeno da su dan ranije 4. svibnja počinili i kazneno djelo protupravne naplate kada su od 29-godišnje konobarice B.O. iz Poreča pokušali naplatiti izmišljeni dug od tisuću kuna. Te večeri, 4. svibnja oko 23.20 sati ušli su u pizzeriju Stari Saloon, prišli konobarici i uz prijetnju pištoljem zatražili da im ´vrati´ novac. Kada ih je B.O. odbila poslušati pobjegli su.
Policija je prilikom uhićenja pištolj pronašla kod 19-godišnjaka. Obojica su jučer oko 20 sati privedeni istražnom sucu u Puli. (IV, Barkun)

Print Friendly, PDF & Email