NEWS
LUTRIJA T

Uhićen ‘gljivar’ iz Poreča

2013-10-07_14h24_28
07.10.2013. 14:21; ; Početna / Crna kronika / Uhićen ‘gljivar’ iz Poreča

Porečka je policija, dovršenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnove sumnje da je 26-godišnjak iz Poreča počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Mladića su 4. listopada oko 18.40 sati u Funtani zaustavili pripadnici Mobilne jedinice Ministarstva unutarnjih poslova te su kod njega pronašli vrećicu s oko 16.3 grama halucinogenih gljiva i digitalnu vagu.

Pretragom doma i drugih prostorija, koje 26-godišnjak koristi u Poreču, policijski službenici pronašli su više vrsta droge u raznim paketićima, i to oko 8.7 grama marihuane, 0.3 grama droge DMT, 3 grama halucinogenih gljiva psilociba i oko 40.6 grama spora halucinogenih gljiva.

Tijekom pretrage pronađeni su i razni sastojci za proizvodnju halucinogenih gljiva te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je mladić od rujna prošle godine do siječnja ove godine, u kući u kojoj boravi, uzgajao halucinogene gljive, kao i da je tijekom kolovoza ove godine proizveo drogu DMT. Drogu koju je uzgojio, odnosno proizveo, mladić je potom pakirao u paketiće i prodavao.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 26-godišnjak je 5. listopada u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (iPress)

Print Friendly, PDF & Email