NEWS
Adriatic sredina

Učenici SŠ Mate Balote u upoznavanju kulturnih i umjetničkih dijelova Istre

06.06.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenici SŠ Mate Balote u upoznavanju kulturnih i umjetničkih dijelova Istre
179II_OG_1.jpg

Put se kretao u smjeru Vižinada (crkva Sv.Jeronima, šterne i freske Sv.Barabe)- Motovun (crkva Sv.Stjepana, gradske zidine)  – Beram (crkva Sv.Vincenta iz Kastva) – Pazin (Kaštel, izložba o vodi, etnografski muzej) – Gračišće (crkva Sv.Marije na placi,Sv.Vida i Sv.Eufemije, Salamunova palača) – Žminj (čakavski sabor, crkva Sv. Bartola) – Dvigrad (crkva Sv. Sofije)

Na svakoj su stanici učenici imali mogućnost da se kreativno izraze što je pridonijelo stvaralačkoj atmosferi.Mladi umjetnici izražavali su se lirskom poezijom koristeći barokne elemente i motive, a imali su i mogućnost slikom izraziti svoje misli o smrti i prolaznosti života. Učenici su svoje slobodno vrijeme ispunjavali igranjem graničara, odbojke, preskakanjem lastika i drugim sadržajima koji su poticali duh zajedništva.

Večera je prošla u smijehu,radosti i pjesmi.

Svakako, još jedna u nizu divnih subota provedenih u zajedničkom druženju zahvaljujući profesoru Vladimiru Torbici koji školu nastoji prikazati na zabavniji, motivirajući i vedriji način potičući učenike da se istinski izraze.

Silvija Kodnik, SŠ Mate Balote

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email