NEWS
valfresco

Učenici OGŠ Slavko Zlatić izuzetno uspješni na međunarodnom natjecanju harmonike u Italiji

28.06.2012. 00:00; Učitavanja: 78; Početna / Lifestyle / Zabava / Učenici OGŠ Slavko Zlatić izuzetno uspješni na međunarodnom natjecanju harmonike u Italiji

Nakon niza vrlo uspješnih koncerata harmonikaškog odjela i vrijednih nagrada  koje su učenici osvojili na natjecanjima tijekom školske godine 2011./2012. uslijedio je novi uspjeh učenika harmonike OGŠ „Slavko Zlatić" u Italiji.
Iako su već započeli ljetni praznici, 6 učenika harmonike Osnovne glazbene škole „Slavko Zlatić" i njezinog Područnog odjela u Vrsaru te harmonikaški orkestar škole, koje je pripremalo 3 učitelja, zaključilo je vrlo uspješno kraj nastavne godine s 8 vrijednih nagrada: pet I. nagrada, tri II. nagrade.
Učenici Osnovne glazbene škole „Slavko Zlatić" Poreč nastupali su u prve četiri kategorije solista. Svojim su izvrsnim nastupima i predstavljanjem osvojili sljedeće nagrade:
 Karlo Johannes Antolović, učitelj Paolo Peruško, u A kategoriji osvojio je 1. nagradu;
– Jan Čelić, učitelj Paolo Peruško, Područni odjel Vrsar, u A kategoriji osvojio je 2. nagradu;
– Karla Sorčić, učiteljica Tamara Ignjatović, u B kategoriji osvojila je 1. nagradu:
Nola Radaković, učiteljica Marija Vukoja, u B kategoriji osvojio je 1. nagradu;
Mateo Antolović, učitelj Paolo Peruško, Područni odjel Vrsar,  u C kategoriji osvojio je 1. nagradu;
Mateo Bernobić, učiteljica Marija Vukoja, u D kategoriji osvojio je 2. nagradu, 1. mjesto.
– Orkestar, učiteljica Marija Vukoja, u kategoriji orkestar osvojio je 2. nagradu.
učitelj Paolo Peruško, Područni odjel Vrsar,  u F kategoriji osvojio je 1.nagradu.

Budući da učenici Osnovne glazbene škole «Slavko Zlatić» Poreč i područnog odjela u Vrsaru već dugi niz godina pobjeđuju i osvajaju najviše nagrade na ovom natjecanju, te su stvorili visoku reputaciju, organizator natjecanja Comune di Erbezzo već treću godinu nagrađuje učenike i učitelje Škole počasnim koncertom na trgu „Piazza monumentale" u Erbezzu.
I ove godine, u nedjelju 24. lipnja učenici škole održali su počasni koncert, pred brojnom publikom, domaćinima, Načelnikom Općine Erbezzo i zaljubljenicima u harmoniku, koja već tradicionalno dođu poslušati harmonikaše Osnovne glazbene škole «Slavko Zlatić».

Izvanrednim rezultatima ostvarenim na 21. međunarodnom natjecanju u Erbezzu, harmonikaši su završili još jednu uspješnu školsku godinu.
Osvojene nagrade potvrda su predanog rada talentiranih učenika i učitelja, ali i velike podrške i sjajne suradnje sa roditeljima kojima smo zahvalni što su prepoznali vrijednost glazbenog obrazovanja, nabavili najkvalitetnije instrumente i time omogućili da djeca i učitelji imaju dobre uvjete za napredak i razvoj. Zahvalni smo roditeljima što su i ovoga puta podržali natjecanje i nastup na koncertima u Erbezzu koji su veliki doprinos u razvoju svakog učenika.

OGŠ

Print Friendly, PDF & Email