NEWS

Udruženje obrtnika Poreč organiziralo edukativni skup o ribarstvu i akvakulturi

Skup u ribarstvu 3
15.12.2022. 10:37; ; Početna / Gospodarstvo / Udruženje obrtnika Poreč organiziralo edukativni skup o ribarstvu i akvakulturi

Udruženje obrtnika Poreč kao nositelj projekta usmjerenog na ribarstvo, od ponedjeljka 12. prosinca pa do srijede 14. prosinca 2022. u Obrtničkom  je domu u Poreču organiziralo edukativni skup u ribarstvu i akvakulturi pod nazivom: „Tranzicijska ekonomija ribarstva na području LAGUR-a Istarski švoj“. Trodnevni skup obuhvaćao je niz predavanja usmjerenih prema jedinicama lokalne samouprave s područja LAGUR-a „Istarski švoj“, predavanja usmjerenih gospodarskom sektoru te okrugli stol o zaključcima koji će poslužiti kao osnova za izradu studije razvoja ribarstva obalnog područja  LAGUR-a „Istarski švoj“.

Skup je otvorila uvodnim govorom predsjednica Udruženja obrtnika Poreč, Valencia Klarić istaknuvši kako Udruženje nastoji pomoći obrtnicima te kako i taj skup pokazuje angažman u interesu ribara obrtnika i šireg gospodarstva. Na kraju govora, zaželjela je svima uključenim u projekt uspješan rad i kvalitetne zaključke.

U tri dana skupa na kojem su prisustvovali predstavnici jedinica lokalne samouprave, obrtnici i gospodarstvenici, o ribarstvu su izlagali ugledni znanstvenici mr.sc. Mario Lovrinov, dr.sc. Danijela Mioković i MBA Ivan Matijašević. Uvodna je izlaganja je održao predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, Robert Momić.

Projekt je financiran u 100% iznosu sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo i to u iznosu od 211.605,24 kn. U sklopu projekta nabavila se informatička i oprema za potrebe održavanja edukativnog skupa u ribarstvu i akvakulturi i to: projektor, pomični nosač za TV stalak, televizor i mini razglas. 

Kao najvažniji rezultat projekta izradit će se studija o ribarstvu, a popratne prezentacije sa skupa će imati usmjeravajući karakter i svrha će im biti da posluže kao osnovni orijentir u strukturiranju i potpori budućeg plana za bavljenje ribarstvom na području LAGUR-a „Istarski švoj“.

Naime, u gospodarenju ribarstvom uviđa se nedostatak definicije logističkih i razvojnih potreba u svim dosadašnjim sadržajima te je iste potrebno definirati i predložiti njihovo mjesto u prostoru te predložiti moguće razvojne komponente.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email