NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” u Funtani obilježila dječji tjedan

387110470_337154158828808_3340555346369541622_n
07.10.2023. 23:47; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” u Funtani obilježila dječji tjedan
Na predivnom mjestu crkvice Sv.Marije od milosti u Funtani okupanoj suncem danas je Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” obilježila dječji tjedan. Djeca su učila , uživala i stvarala svoje uspomene.
Članice udruge “Na izvorima prijateljstva” zajedno sa voditeljicama dječje slikarsko – kreativne grupe Jasminkom Pršurić i Marijom Sekulić postavile su i otvorile prvu dječju izložbu radova. Radovi su nastali u ljetnom kampu “KAMPIĆI” Funtana u srpnju ove godine.
Uz autore slika izložbu su posjetili i roditelji koji su bili ugodno iznenađeni djelom ručica njihove djece.
 
Na samom otvorenju voditeljica je započela govor odjevena u istarsku narodnu nošnju koja je zainteresirala dječje poglede. Djeci se na taj način ukazuje na važnost tradicionalne nošnje kroz koju se prenosi tradicionalni istarski identitet . Narodna se nošnja u povijesti ali i sad oblači za svečane i istaknute prilike baš kao što je bila i ova njihova -prva javna dječja izložba slika .
 
U nastavku su djeci predstavili prve Funtanjanske edukativne karte za djecu “CRNI CONTE” .
Na karatma su njihovi dječji crteži sa motivima Funtane oslikani u ljetnom kampu . Kartama je moguće igrati poznatu igru “Crni Petar” ili igru” Memory” te uz igru naučiti i ponešto o Funtani.
 
Djeca su bila začuđena kad su prepoznala svoj crtež na karti . A svatko je dobio i svoj primjerak za igru kod kuće.
 
Nakon slasne slatke zakuske koju su priredile vrijedne ruke Jasminke Peršurić primili smo se pravog posla u MALOJ ŠKOLU GLAGOLJICE NA FRESKI koju je vodio Hari Vidović te smo uz pomoć pravog meštra napravili unikatnu uspomenu-fresku te napisali prvo slovo glagoljice.
Uskoro slijedi termin kreativno -slikarskih radionica za djecu u Funtani !
 
Posebno Hvala Jasminki Pršurić , Mariji Sekulić,  Rozeti, TZ Općine Funtana-Fontane, Mateusu d.o.o. , Puntici d.o.o. i svim roditeljima i djeci .

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email