NEWS

Udruga poljoprivrednika “Agro Poreč” poziva na 24. Međunarodnu manifestaciju o maslini i kvaliteti maslinovog ulja “Tekuće zeleno zlato Istre”

olea-logo-v
09.12.2019. 12:37; ; Početna / Gospodarstvo / Udruga poljoprivrednika “Agro Poreč” poziva na 24. Međunarodnu manifestaciju o maslini i kvaliteti maslinovog ulja “Tekuće zeleno zlato Istre”

Pozivamo Vas i izvješćujemo da će se u subotu 14.12.2019. god. u restoranu „ISTRA“ u Taru s početkom u 17,00 sati, održati 24. međunarodna manifestacija o maslini i kvaliteti maslinovog ulja. Skup je pod pokroviteljstvom Istarske županije, Općine Tar – Vabriga i Turističke zajednice Tar – Vabriga.

Temeljni cilj manifestacije je promidžba maslinovog ulja ekstra djevičanske kvalitete sa područja Istre i okruženja te upoznavanje sa problematikom maslinarske djelatnosti.

Susret je plod i nastavak dugogodišnje uspješne suradnje maslinarske struke i udruga maslinara Istarske županije, Ministarstva poljoprivrede, Istarske županije, Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, talijanske provincije Friuli-Venezia-Giulia, Slovenije, Agronomskog fakulteta iz Zagreba i raznih univerziteta iz Italije.

Manifestacija će se odvijati prema sljedećem programu:

 • 16,30 sati Okupljanje uzvanika i gostiju
 • 17,00 sati Otvorenje manifestacije, pozdravne riječi domaćina, organizatora i uzvanika Pročelnik za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo i vodoprivredu dr.sc. Ezio Pinzan 17,30 sati Dr.sc.Marin Krapac: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč „Klimatske promjene-problemi za maslinarstvo“
 • 18,00 sati Kristuna Grozić, mag. ing.agr.:
  „Gljive kao (ne)poznati uzročnici opadanja plodova masline.“
 • 18,30 sati Dr.sc. Karolina Brkić Bubola: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč
  „Utjecaj tehnologije prerade na okus i miris djevičanskih maslinovih ulja“
 • 19,00 sati OKRUGLI STOL
  Diskusija o maslinarskoj problematici.
  Moderatori: Đankarlo Žužić dip. inž. agr.
  Dodjela priznanja i odličja maslinarima za postignutu kvalitetu maslinovog ulja
 • 19,30 sati Degustacija ulja i degustacija jela pripremljena na ekstra djevičanskom maslinovom ulju.
Print Friendly, PDF & Email