VALFRESCO sredina

Udruga “Mladi za sve” uz podršku Općine Kaštelir-Labinci i brojnih sponzora organizirala druženje i pješačenje ALA ŠU

IMG_20210905_113757
05.09.2021. 20:54; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Udruga “Mladi za sve” uz podršku Općine Kaštelir-Labinci i brojnih sponzora organizirala druženje i pješačenje ALA ŠU

Mladi Za Sve, neprofitna udruga mladih, koja djeluje na području općine Kaštelir – Labinci, organizator je pješačenja koje se pod nazivom „ ALA ŠU“ održalo u nedjelju, 5. rujna 2021. Okupljanje i  početak pješačenja organizirano je na Vrbanovici, bajkovitom  kaštelirskom izletištu na padinama iznad rijeke Mirne.

Suorganizatori ove hvale vrijedne i vrlo uspješne akcije je Općina Kaštelir-Labinci, a broj sponzora i donatora ovaj su put iznenadili i same organizatore svojim vrijednim učešćem.

Stotinjak pristiglih sudionika oduševljeno je organizacijom i  zanimljivom rutom pješačenja. Od  Vrbanovice, koja je idealna za takva okupljanja, vođeni dobrim poznavaocima ovog područja  te praćeni  quadovima i vatrogascima,  grupa je krenula put Mukla, mjesta gdje uzlijeću paraglideri te je tu nastala prva velika zajednička fotografija  sa impresivnom pozadinom.

Grupa pješaka, koju je svako toliko dočekala okrijepa, krenula je zatim put gradina.

Nekada davno ( prema ispravi iz 983. godine ) postojalo je na obroncima uz rijeku Mirnu kamenito, utvrđeno naselje Nigrignanum, a ispod njega istoimena luka. Od svega toga je ostala samo hrpa kamenja koju već prekriva zaborav  i tu je nastala druga zajednička fotka za pamćenje na  164m  nadmorske visine. Od ostataka utvrde put se spuštao do doline Mirne , a zatim počinjao najzahtjevniji uspon od  1 i pol kilometar za povratak na Vrbanovicu gdje je učesnike dočekao odličan fažol. Ukupno se pješačilo  10,46 km.

jhdr

Uz  vođenje brige o epidemiološkim uvjetima druženje je potrajalo do kasnih poslijepodnevnih sati.

Članovi udruge Mladi za sve izuzetno su zadovoljni  odazivom mještana i sudionika iz šire okolice.  Uz članove udruge mladih, u organizaciju ovog vrlo uspjelog događaja  uključili su se i  volonteri  raznih profila kojima se udruga posebno zahvaljuje.

Zahvala ide svima jer su svi zaslužni za tako uspješan događaj koji će, nadamo se,  postati tradicionalan.

ED

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna