NEWS
HALF – s

Udruga maslinara Buga Vrsar osvojila drugo mjesto na festivalu maslina u Zagrebu

187182482_4023891627689966_3353278667354376907_n
19.05.2021. 11:53; ; Početna / Gospodarstvo / Udruga maslinara Buga Vrsar osvojila drugo mjesto na festivalu maslina u Zagrebu
U Zagrebu je ove je godine održan šesti po redu festival maslina, točnije, ocjenjivanje ulja, koje uvijek izaziva veliku pažnju maslinara.
 
Za ovogodišnju manifestaciju maslinari su poslali ukupno 288 uzoraka maslinovog ulja. Uzorci su dostavljeni u dvjema bocama volumena 0,25 l s podatcima o sortimentu, kojima je dodijeljena šifra od strane organizatora. Jedna boca uzorka je išla na kemijsku analizu, a druga na senzorsku analizu i ocjenjivanje. Analizu uzoraka proveo je profesionalni panel Udruge senzorskih analitičara maslinovog ulja Olea – Zadar.
 
Među nagrađenim uljima našla su se mnoga ulja vrsarskih proizvođača.
 
Vrsarska udruga maslinara Buga nagrađena je drugim mjestom u kategoriji najboljih udruga, odmah nakon udruge DOSI iz Slovenije. Drugo mjesto je zasluženo ukupnim zbrojem ocjena koje su dobila ulja uz Vrsara poslana na ocjenjivanje.
 
Među nagrađivanim uljima treba istaknuti da je Ursaria d.o.o. sa svojom monosortnom Rošinjolom odnijela titulu šampiona za ekstra djevičansko maslinovo ulje u kategoriji ekološki proizvedenih maslinovih ulja.
 
Čestitamo udruzi maslinara Buga Vrsar i našim maslinarima na nagradama koje su priznanje za njihov trud i ulaganje u kvalitetu proizvodnje maslinovih ulja.
 
Radio Centar

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email