NEWS

Učiteljice iz PŠ Vižinada educirale se u Firenzi o ekologiji

401069171_829898832264110_3754418123045913268_n-1024x768
20.11.2023. 21:36; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Učiteljice iz PŠ Vižinada educirale se u Firenzi o ekologiji

U sklopu Erasmus projekta „Zeleni Jože“ započele su edukacije za učitelje. Dvije učiteljice PŠ Vižinada Tina Pajdaš i Loredana Koraca, uz dvije učiteljice iz matične škole (Katja Sirotić i Andreja Tarle) putovale su tijekom studenog na tjedan dana na tečajeve povezane s temom očuvanja okoliša kako bi unaprijedile i osuvremenile našu školu.

Učiteljica Tina Pajdaš i Katja Sirotić bile su u Firenzi te zajedno s učiteljima iz Njemačke, Slovačke, Grčke i Hrvatske proučavale klimatske promjene i njihov utjecaj na stanovništvo, probleme brze mode, ciljeve održivog razvoja,  onečišćenje plastikom i utjecaj na bioraznolikost i greenwashing. U sklopu programa posjetile su i javni vrt u Firenzi i spoznale važnost takvih projekata  za zajednicu. Edukacija Enviromental Education: Learning and Acting for a Better Future prošla je u radnom i veselom ozračju u odličnoj organizaciji Europass Teacher Academy. Osim učenja našlo se i vremena za posjetu predivnim muzejima i znamenitostima Firenze.

Učiteljice Loredana Koraca i Andreja Tarle boravile su u Barceloni na tečaju „Zen and the Art of School Gardening“ u cilju formiranja edukativnih i senzornih vrtova u područnoj i matičnoj školi. U sklopu tečaja posjetile su i botanički vrt na Mont Juic, vrtove Sveučilišta te park Guell. Nakon edukacije učiteljice se pripremaju prenijeti znanja ostalim učiteljima i učenicima naše škole. Nadaju se da će potaknuti na razmišljanje ne samo učitelje i učenike već i roditelje i lokalnu zajednicu o svijetu koji nas okružuje i o budućnosti koja nas čeka.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email