NEWS
HALF – s

Učenici Umjetničke škole Poreč uspješni na 10. međunarodnom gitarističkom i violinističkom natjecanju „Poreč Fest“ 2019

20190504_102128
Klara Gulić (gitara)
14.05.2019. 13:09; ; Početna / Kultura / Učenici Umjetničke škole Poreč uspješni na 10. međunarodnom gitarističkom i violinističkom natjecanju „Poreč Fest“ 2019

Na ovogodišnjem jubilarnom 10. Međunarodnom gitarističkom i violinističkom natjecanju „Poreč Fest“ Umjetničku školu Poreč predstavilo je četvero učenika; učenica drugog razreda gitare Klara Gulić i učenik petog razreda gitare Leon Petrović, oboje u klasi učitelja Hrvoja Hleba te učenici drugog razreda violine Antea Blažević i Vito Raičković Nikolaš, oboje u klasi učiteljice Matee Beotić, uz korepetitoricu Antonellu Picinić.

      Na ovogodišnjem Poreč Festu prijavilo se 135 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Natjecanje za disciplinu solo gitare u 6 kategorija odvijalo se u Istarskoj sabornici, a natjecatelje je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački sud: Xhevdet Sahatxhija (Hrvatska), Maroje Brčić (Hrvatska), Alejandro Córdova (Mexico) i Saša Dejanović (Hrvatska).  

Natjecanje za solo violinu odvijalo se u 6 kategorija u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč, a natjecatelje je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih umjetnika i pedagoga: Nenad Merle (Hrvatska), Evgenia Epshtein (Izrael/Hrvatska), Krunoslav Marić (Hrvatska) i Anđelko Krpan (Hrvatska).  

      Natjecanje „Poreč Fest“ za komorne sastave u 2 kategorije odvijalo se Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a ocjenjivao ga je zajednički, osmeročlani ocjenjivački sud za violine i gitare.

Učenici Umjetničke škole Poreč svojim su nastupima u jakoj konkurenciji osvojili sljedeće nagrade:

– u I. kategoriji solo gitare Klara Gulić osvojila je 2. nagradu s 86,75 bodova, učitelj Hrvoje Hleb

– u II. kategoriji solo gitare Leon Petrović osvojio je 2. nagradu s 84,25 bodova, učitelj Hrvoje Hleb

– u I. kategoriji solo violine Antea Blažević osvojila je 3. nagradu sa 77 bodova, učiteljica Matea Beotić
Vito Raičković Nikolaš osvojio je 3. nagradu sa 74,75 bodova, učiteljica Matea Beotić.

Učenicima iz violine korepetirala je učiteljica klavira Antonella Picinić.

Posebno je vrijedna atmosfera i timski rad profesora i učenika te velika podrška roditelja, ravnatelja i učitelja osnovnih škola kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujemo.

Ovakvi rezultati mogući su samo savršenim timskim radom i podrškom ovoj divnoj djeci i mladeži.

Ravnateljica

Sanjica Sara Radetić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email