VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Učenici Umjetničke škole Poreč posjetili Zagrebački plesni centar

plesni-centar-zagreb_1
09.11.2023. 20:51; ; Početna / Kultura / Učenici Umjetničke škole Poreč posjetili Zagrebački plesni centar

Učenici plesnog odjela Umjetničke škole Poreč i učenici šestih razreda glazbene škole sa svojim učiteljima u sklopu projekta Plesonauti  posjetili su Zagrebački plesni centar (ZPC), središnji prostor suvremenog plesa u Hrvatskoj. Kroz suradnju ZPC-a i Umjetničke škole Poreč u projektu  Plesonauti  učenici i učitelji su imali prilike pogledati plesnu predstavu Žohari Studija za suvremeni ples, razgovarati s izvođačima, koreografom, oblikovateljem rasvjete i producentom te razgledati Zagrebački plesni centar.

Projekt Plesonauti je osmišljen za razvoj plesne publike gdje se kroz suradnju s osnovnim i srednjim školama partnerima učenicima omogućuje gledanje plesnih predstava, radionice, predavanja, razgovor o predstavama, razgovor s umjetnicima, izvođačima i autorima te predstavljanje zanimanja plesač, koreograf, oblikovatelj rasvjete i kazališni producent.

Plesna predstava  Žohari je prilagođena dječjem uzrastu, dinamična je, zabavna i razumljiva djeci. Režiju za predstavu potpisuje Mario Kovač, koreografiju Branko Banković, izvedba: Ida Jolić Ana Mrak, Martina Tomić i Ana Vnučec, glazba: Tomislav Babić, oblikovanje svjetla: Marino Frankola, izrada robota: Vedran Relja, kostimi: Ana Mikulić.

Nakon predstave koreograf Branko Banković je ispričao učenicima kako je predstava Žohari nastala, od kuda je došla ideja za koreografiju, koliko se dugo predstava uvježbavala i što znači biti koreograf jedne predstave. Plesačice Ana Mrak i Ana Vnučec pričale su o tome kako su izgledale  probe i što sve obuhvaća zanimanje plesač. Oblikovatelj rasvjete Saša Fistrić upoznao je učenike  s  tehničkim mogućnostima rasvjete te pokazao kako rasvjeta može stvoriti određenu atomosferu. Voditeljica programa Zagrebačkog plesnog centra Martina Nevistić Vukobrat objasnila je što znači biti producent i koji su njegovi zadaci i odgovornosti. Nakon razgovora uslijedio je razgled dvorana, garderoba i ostalih prostorija koje čine plesno kazalište.

Nakon posjeta Zagrebačkom plesnom centru učenici su prošetali glavnim zagrebačkim trgom i Zrinjevcem te se na kraju zadovoljni i puni dojmova vratili kući.

Zahvaljujemo se  ZPC-u na pozivu i suradnji te roditeljima i učiteljima na podršci pri ostvarenju ovog prekrasnog projekta, izleta i nezaboravnog druženja!

UŠP

Print Friendly, PDF & Email