NEWS

Učenici TUŠ A. Štifanića sudjelovali na međunarodnom natjecanju ugostiteljskih škola GATUS u Leskovcu

19.11.2014. 09:53; ; Početna / Novosti / Učenici TUŠ A. Štifanića sudjelovali na međunarodnom natjecanju ugostiteljskih škola GATUS u Leskovcu
IMG_5926

Od 13.-16.11.2014. godine u gradu Leskovcu u Srbiji održalo se 3. po redu međunarodno natjecanje ugostiteljskih škola „GATUS“ u kojem su sudjelovali i učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča.

Škola domaćin ovogodišnjeg natjecanja bila je Trgovinsko-ugostiteljska škola iz Leskovca. Učenici su se natjecali u tri discipline: postavljanju svečanog stola za 4 osobe, izradi tradicionalnog jela te predstavljanju trodnevnog turističkog aranžmana u mjestu i okolini iz kojeg dolaze za grupu novinara turističkog lista iz Velike Britanije.

Učenici Endy Cvitko, Nikola Srdoč i Dejan Pincan (učenici 2. razreda kuhara) s mentorom Stanislavom Poropatom natjecali su se u izradi tradicionalnog jela – janjetine na padelu s palentom i bobom i osvojili visoko drugo mjesto.

Dino Putinja i Emil Zakinja (učenici 4. htt razreda) s mentoricom Ticianom Peteh osvojili su prvo mjesto u predstavljanju trodnevnog turističkog aranžmana.

Cilj ovog natjecanja je promovirali ugostiteljstvo i turizam,  zemlju iz koje učenici dolaze, ali i pokazati primjer dobre prakse.

TUŠ

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email