NEWS

Učenici SŠ Mate Balote osvojili drugo mjesto na međuškolskom šahovskom turniru

405227055_844703717663266_7973410110804016042_n
27.11.2023. 15:53; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenici SŠ Mate Balote osvojili drugo mjesto na međuškolskom šahovskom turniru
U utorak, na dan grada Poreča i njegovog zaštitnika, sv. Maura, naši učenici SŠ Mate Balote sudjelovali su na međuškolskom šahovskom turniru koji se održao u Obrtničkom domu u Poreču.
 
Nakon što su svoje šahovske vještine učenici Mauro Brkić, Carlo Ghersinich, Simon Pinezić i Sani Fatorić pokazali u našoj školi, došlo je vrijeme da se natječu i s ostalim školama Poreča.
Osnovna škola Poreč, Osnovna škola Finida i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića bile su jaka konkurencija, no  pokazali su veliku kompetentnost i uvježbanost te su tako, nakon tri uzbudljiva kola, osvojili odlično drugo mjesto.
 
Prvo mjesto osvojila je Osnovna škola Finida, treće mjesto Osnovna škola Poreč, a četvrto mjesto Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića.
 
Posebne čestitke učeniku Carlu Ghersinichu koji je uvjerljivo pobijedivši u sva tri kola osvojio nagradu za drugi stol.
 
Za sve sudionike organizator je osigurao prigodnu nagradu po završetku turnira – jedan šahovski komplet za svaku školu.
 
Aktivnost je organizirana u suradnji s Klubom za mlade Poreč čiji je koordinator Igor Žeželj i Šahovskim klubom Poreč. Sudački dio posla odradio je Giuseppe Ghersinich koji je za vrijeme turnira pratio i usmjeravao sudionike.
 
Čestitke svim sudionicima koji su pokazali veliki trud i motiviranost te se nadamo da će ovaj turnir pobuditi interes i kod ostalih učenika te poslužiti kao poticaj za bavljenje šahom. ♟️
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email