NEWS

Učenici Srednje škole Mate Balote Poreč ostvarili zavidne rezultate na natjecanjima “MAT” i “ATOM” lige

444502591_980679854065651_1868019983708832857_n
03.06.2024. 10:18; ; Početna / Slider / Učenici Srednje škole Mate Balote Poreč ostvarili zavidne rezultate na natjecanjima “MAT” i “ATOM” lige
MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u kojem sudjeluju ekipe sastavljene od dvaju članova iste generacije.
Natjecanje je podijeljeno u 4 kola koja su raspoređena tijekom cijele školske godine.
 
Učenici Srednje škole Mate Balote Poreč natjecali su se u kategoriji nematematičkih gimnazija (B kategorija) te su ostvarili zavidne rezultate.
 
U kategoriji prvih razreda učenici Petar Brajković i Marin Tonković zauzeli su 1. mjesto od čak 150 ekipa.
Učenici drugih razreda Lucas Fabac i Raul Labinac zauzeli su 26. mjesto od ukupno 96 ekipa.
Učenice Ivona Jelovac i Sonja Rajko u kategoriji četvrtih razreda osvojile su 1. mjesto od ukupno 94 ekipe.  Za natjecanje su ih marljivo pripremali njihovi mentori, profesorica Đurđica Bonaca (mentorica u 1., 2. i 4. razredu) te profesor Josip Žunta (mentor u 1. razredu).
 
Ekipe koje su osvojile prvo mjesto nagrađene su zlatnim medaljama, bidonima i peharima.
Osim MAT lige, učenici naše škole okušali su se i u ATOM ligi, ekipnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije.
U ATOM ligi natječu se tročlane ekipe sastavljene od učenika iste generacije, a natjecanje je podijeljeno u dva kola.
 
Ekipu prvih razreda činili su učenici Petar Brajković, Marin Tonković i Jan Šoljan, koji su od ukupno 79 ekipa zauzeli 1. mjesto. U kategoriji trećih razreda sudjelovale su dvije ekipe, od kojih je jedna ekipa zauzela 56., a druga 71. mjesto od ukupno 76 ekipa.
Učenike su za natjecanje pripremali profesori Đurđica Bonaca i Josip Žunta (matematika), Fabijan Prević (fizika) te Danijela Leko (kemija). Prvoplasirani učenici nagrađeni su zlatnim medaljama, bidonima i peharima.
 
Čestitke svim učenicima!
 
SPMBP

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email