NEWS

Učenici porečke Osnovne škole Finida boravili na otoku Sveti Nikola u okviru programa škole u prirodi

Isabella Valamar Collection Island Resort_1
17.05.2024. 11:50; ; Početna / Gospodarstvo / Učenici porečke Osnovne škole Finida boravili na otoku Sveti Nikola u okviru programa škole u prirodi

Učenici drugih razreda porečke Osnovne škole Finida, u okviru programa škole u prirodi, a s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te učenja o osnovama turizma u našem  Poreču, izrazili su želju za organizacijom izleta na otok Sveti Nikola. Valamar je s osobitim zadovoljstvom izašao u susret školi te učiteljicama, pomoćnicama u nastavi i učenicima pomogao osmisliti poseban plan izleta i zanimljive aktivnosti u okviru programa škole u prirodi.

Osobita pohvala ide učiteljicama i pomoćnicama u nastavi OŠ Finida za cjelokupnu inicijativu, proaktivnost i angažiranost na tome da djeci pruže mogućnost isprobati neke nove načine učenja i stjecanja znanja. Tako su tijekom dvodnevnog boravka na otoku učenici imali priliku istražiti što je potrebno za  funkcioniranje jednog hotela. Učenici su mogli vidjeti koliko ljudi marljivo radi u jednom tako složenom sustavu te otkriti sve ono što je inače skriveno gostima hotela, a zapravo predstavlja najvažniji temelj našeg turizma. Zaposlenici Valamara djeci su iz prve ruke predstavili koja sve zanimanja postoje u turizmu i odveli ih na svoja radna mjesta. Tako su, primjerice, u odjelu domaćinstva učenici mogli naučiti kako pravilno posložiti krevet, u kuhinji su se okušali u razbijanju jaja za fritaju, u odjelu tehnike igrali su edukativnu igru spajanja žica, dok su na brodu iz prve ruke vidjeli što radi kapetan broda te su razgovarali s direktorom hotela. Osim učenja o zanimanjima u turizmu, mališani su istraživali floru i faunu otoka, vozili se brodom do zaljeva i uvala te učili o bogatoj povijesti Poreča i otoka Sveti Nikola.

Valamar osobitu pažnju posvećuje društveno odgovornom poslovanju u destinacijama u kojima posluje,  u prvome redu usmjerenom na dobrobit i podizanje kvalitete života lokalnog stanovništva. Učenje osnova o turizmu predstavlja i dio opće kulture vodećih destinacija poput Poreča. Uz njegovanje dugogodišnje suradnje sa sportskim udrugama, Društvom Naša djeca, dječjim vrtićima i školama, Valamar je posebno posvećen lokalnim zajednicama u kojima posluje i otvoren za suradnju u sportskim, kulturnim i edukativnim programima namijenjenim, prije svega, djeci i mladima.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email