Učenici područne škole Kaštelir električnim biciklama po istarskoj ruti od Labinci prema Parenzani

18.06.2021. 22:56; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenici područne škole Kaštelir električnim biciklama po istarskoj ruti od Labinci prema Parenzani
201775853_4111577548921373_7610210784847631035_n
Da se vrijeme može kvalitetno iskoristiti pokazuje nam terenska nastava na kojoj su sudjelovali učenici 6. i 7. razreda PŠ Kaštelir, koji su s razrednicima, a pod vodstvom djelatnika Cycle Croatia, biciklirali električnim biciklama po istarskoj ruti od Labinci prema Parenzani, zatim do Markovca, Vrbanovice, Rogovića te natrag u Labince.
Učenici su na biciklističkoj turi od 30 km dobili vrijedne informacije o zdravom i aktivnom životu, informacije o važnosti biciklizma te prometnim pravilima koje dovode do sigurnosti svih dionika prometa.
U Hrvatskoj je istaknut problem pomanjkanja formalne edukacije, odnosno prometnog odgoja u nastavnom kurikulumu stoga agencija Cycle Croatia ističe njezinu važnost. Program za osposobljavanje i obučavanje biciklista već se godinama provodi unutar HAK-a, no važno je da takav program uđe i u školski kurikulum kako bi se osvijestila bitnost bicikliranja te vođenja zdravog i aktivnog života.
Osim aktivnog bicikliranja, učenici su na Parenzani dobili zadatak istražiti važnost Parenzane kroz povijest u sklopu Escape rooma. Zahvaljujemo se agenciji Cycle Croatia i njezinim djelatnicima koji su donirali vožnju električnim biciklama učenicima PŠ Kaštelir i time omogućili učenicima aktivnu i edukativnu terensku nastavu u skladu s epidemiološkim mjerama.
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email