NEWS
Best of Poreč

Učenici Osnovne škole Tar-Vabriga izradili Božićne jaslice

09.12.2021. 22:35; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Učenici Osnovne škole Tar-Vabriga izradili Božićne jaslice
265303799_4641459972599792_8318213770135606743_n
Ove godine, u Osnovnu školu Tar – Vabriga nije smio doći sveti Nikola (jer i njega su zaustavile epidemiološke mjere, pogotovo što znamo da je sveti Nikola uvijek „pozitivan“ pa je možda i on bio u samoizolaciji). No, učenici OŠ Tar-Vabriga sami su pripremili poklon za sve učitelje, učenike i djelatnike škole; pravi božićni ugođaj.
No, krenimo redom….
 
U školi već par godina učenici imaju priliku pohađati izvannastavnu aktivnost Domaćinstvo. Uključen je lijepi broj učenika, a aktivnosti su različite. Ove godine vjeroučiteljica koja vodi aktivnosti predložila je da šivaju svoje, originalne figure za božićne jaslice. Učenici su oduševljeno pristali. Prikupljali su potreban materijal, a najveći dio dali su dobri donatori, poput trgovine zavjesa i pojedine krojačke radionice. U početku, učenici su sve šivali svojim rukama, no tada su uspjeli nabaviti mali šivaći stroj kojim su lakše i brže mogli šivati odjeću za lutke. Koristeći razne tehnike šivanja i vezenja učenici su početkom prosinca završili svoj mali projekt.
 
Na susretima grupe uvijek je veselo. Učenici predlažu svoje ideje i zaista imaju priliku izraziti se kreativno, a nerijetko neka djeca, prema potrebi rado ostaju duže od planiranog vremena. Možda je zgodno napomenuti kako i dječaci pohađaju ovu izvannastavnu aktivnost.
 
Učionica nakon aktivnosti bude u kreativnom neredu, no to je samo dodatna prilika da učenici sami nauče počistiti za sobom.
Posebna radost bila je pripremiti jaslice u holu naše škole. Uz božićne pjesme, učenici su pomagali vjeroučiteljici osmisliti štalicu po uzoru na onu izvornu, betlehemsku, rezali zvjezdice za božićno nebo, slagali slamicu za štalicu…
 
Žao nam je što nisu svi članovi skupine mogli, zbog epidemioloških razloga, sudjelovati u uređenju jaslica, ali će sigurno uživati u gledanju djela svojih ruku; lutaka koje se smiješe izvezenim osmjehom iz božićnih jaslica.
 
Kako su učenici izrađivali božićne jaslice i detalje samih jaslica pogledajte u našoj foto- galeriji.
 
Video o šivanju lutkica pogledajte ovdje:
 
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani