Učenici Osnovne škole Poreč osvajaju prva mjesta na županijskim natjecanjima

2022-04-13_13h25_12
13.04.2022. 13:26; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenici Osnovne škole Poreč osvajaju prva mjesta na županijskim natjecanjima

Učenici Osnovne škole Poreč ove su godine ostvarili iznimne rezultate na županijskim natjecanjima iz niza predmeta. Na županijsku je razinu osnovnoškolskih natjecanja pozvano više od 40 učenika Osnovne škole Poreč sudjelujući u 12 različitih područja, čime se Škola istaknula kao iznimna na području cijele Istre.

Iz jezično-umjetničkog područja ostvareno je više značajnih rezultata od kojih izdvajamo učenike koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto te time stekli uvjete da budu pozvani na državnu razinu natjecanja.
Na državnu smotru literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog stvaralaštva, LiDraNo, pozvane su učenice šestoga razreda, Lena Krstinić i Nina Ritoša, koje su zajedno s članovima radijske skupine uredile radijsku emisiju „Naš izbor je zdrav život“, a kroz pripremu i stvaranje emisije vodila ih je učiteljica Jelena Uher. U jezičnome se području istaknula učenica Lena Pelaić koja je u kategoriji osmih razreda osvojila 3. mjesto na županijskoj razini natjecanja iz talijanskoga jezika, uz mentorstvo učiteljice Ester Vlahović Udovičić. U području likovnoga stvaralaštva također je osvojeno prvo mjesto na županijskoj razini te je u kategoriji osmih razreda na LIK-u – natjecanju-izložbi učenika iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna najbolji u županiji bio Benjamin Teodorović Budin čija je mentorica učiteljica Marija Cvitković Nadenić.

Učenici Osnovne škole Poreč pokazali su svoja znanja i sposobnosti istaknuvši se rezultatima i u matematici, kemiji, biologiji i geografiji.
Prvo mjesto na županijskoj razini natjecanja iz matematike u kategoriji šestih razreda osvojio je učenik Mario Žiković na ponos mentorice Vedrane Mažar, a u kategoriji sedmih razreda treće je mjesto osvojio Petar Brajković, čija je mentorica Nikolina Bartolić Lubiana. Petar Brajković istaknuo se sudjelujući i na natjecanjima iz drugih predmeta pa je tako na natjecanju iz kemije, uz mentoricu Vesnu Banovac-Kuča, osvojio drugo mjesto u kategoriji sedmih razreda, čime je skupio bodove za poziv na državnu razinu natjecanja, a istaknuo se i na natjecanju iz geografije osvojivši drugo mjesto. Uz njega, učiteljica Ankica Počanić mentorica je i učeniku koji je osvojio prvo mjesto na natjecanju iz geografije u kategoriji sedmih razreda, Rubenu Rayu Zdjelaru te učenici koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji petih razreda, Emi Koverlici.
U kategoriji šestih razreda na županijskome natjecanju iz geografije prvo je mjesto također osvojio učenik Osnovne škole Poreč, Mario Žiković, čija je mentorica Katja Sirotić. Petar Brajković prvo je mjesto osvojio i na natjecanju iz biologije, slijede ga Matin Tonković s osvojenim drugim i Ruben Rey Zdjelar trećim mjestom, a mentorica svim učenicima je učiteljica Kristina Kostadinović.

Učenici Osnovne škole Poreč odlične rezultate ostvaruju podjednako u umjetničkim, jezičnim i prirodnim područjima te im čestitamo na dosadašnjim uspjesima uz želju za ostvarivanjem dobrih rezultata i na državnoj razini natjecanja.

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna