NEWS
valfresco

Učenici osn.škole Joakima Rakovca u Sv. Lovreču zasadili stabla povodom nacionalne akcije “Zasadi drvo, ne budi panj!”

IMG_0179
30.10.2019. 14:37; Učitavanja: 373; Početna / Lifestyle / Ekologija / Učenici osn.škole Joakima Rakovca u Sv. Lovreču zasadili stabla povodom nacionalne akcije “Zasadi drvo, ne budi panj!”

Svjedočeći pozitivnim globalnim, ali i lokalnim, trendovima koji pojačavaju svijest o potrebi očuvanja okoliša, pogotovo kroz intenzivnu sadnju drveća kao prirodnih pročistača zraka, u Osnovnoj školi Joakima Rakovca smo objeručke prihvatili građansku inicijativu zgodnog naziva „Zasadi drvo, ne budi panj!“

Riječ je o kolektivnoj sadnji drveća diljem Hrvatske u kojoj građani, udruge, tvrtke, i ustanove sade drveća na javnim i privatnim površinama.
Stoga su u petak, 25. listopada, učenici viših razreda u sklopu sata biologije, iskoristili prekrasan jesenji dan te su, uz stručno vodstvo učiteljice prirode i biologije Ive Marasović i asistenciju školskog domara, dodatno obogatili školski okoliš novim stablima. Sam proces presadnje stabala protekao je u sjajnom raspoloženju i velikom angažmanu svih učenika. Upravo to posebno veseli jer pokazuje snažan rast svijesti o potrebi zaštite okoliša među djecom i mladima.

Ova inicijativa pokrenuta je s ciljem uključivanja svakog pojedinca u borbu protiv klimatskih promjena, ali i kao odgovor na požare koji su ovo ljeto zahvatili Amazonu, odnosno kao pokret protiv deforestacije Zemlje. Sredstva za kupnju sadnica školi su donirana, a pomoć oko organizacije projekta pružila je Ana Rubeša, voditeljica projekta za Istarsku županiju.

Od danas u našem školskom dvorištu rastu vrba, kesten i planika, a svaki učenik je sudjelovao u njihovoj sadnji i tako se još trajnije vezao uz samu školu, poručuju iz Osnovne škole Joakima Rakovca.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email