NEWS
Ljekarna

Učenici nižih razreda osnovne škole od 19. travnja se vraćaju u razrede, ostali i dalje “na daljinu” :(

stožer-istre-logo2
14.04.2021. 14:47; ; Početna / Obavijesti / Učenici nižih razreda osnovne škole od 19. travnja se vraćaju u razrede, ostali i dalje “na daljinu” :(

Obavještavamo Vas da je stožer civilne zaštite Istarske županije donio Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije, u II.  polugodištu školske godine 2020./2021. – od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine.

Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije, nastava će se odvijati kako slijedi:

  • od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine – razredna nastava, za niže razrede od I. do IV., u svim osnovnim školama na području Istarske županije odvijat će se prema MODELU A – nastava uživo, u školi.
  • od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine – u svim osnovnim školama nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda odvijat će se prema MODELU C, nastava na daljinu (online).
  • od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine – u svim srednjim školama, uključujući i maturante, nastava će se odvijati prema MODELU C, nastava na daljinu (online), s pripadajućom praksom.

Učenici nižih razreda osnovne škole, od I. do IV. razreda, vraćaju se na nastavu prema Modelu A – u školi. Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, nastava će se odvijati prema Modelu C – na daljinu.

Potrebno je istaknuti kako je zdravstveni sustav u Istarskoj županiji napregnut iznad mogućnosti održavanja redovnog rada, što je posljedica jako velikog broja COVID i ne-COVID pacijenata kojima je neophodno intenzivno liječenje, ali i bolničko liječenje. Osnovna svrha donošenja mjera je postizanje stanja održivosti i funkcioniranja zdravstvenog sustava u cjelini na području Istarske županije, stoji u priopćenju stožera civilne zaštite Istarske županije.

U nastavku donosimo grafikone kretanja statističkih pokazatelja COVID-19 u Istri na osnovu objavljenih SLUŽBENIH informacija stožera CZ Istre i pretpostavke da u Istri imamo 200.000 stanovnika

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email