NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Učenice Umjetničke škole Poreč osvojile prvu nagradu na 2. Međunarodnom gitarističkom natjecanju Ida Presti u Samoboru

89228471_865381703907189_3204653770185113600_n
10.03.2020. 17:27; ; Početna / Kultura / Učenice Umjetničke škole Poreč osvojile prvu nagradu na 2. Međunarodnom gitarističkom natjecanju Ida Presti u Samoboru

U Samoboru se od 6. do 8. ožujka 2020. održalo 2. Međunarodno gitarističko natjecanje Ida Presti u dvije kategorije: solisti i komorni sastavi.

Umjetničku školu Poreč predstavile su dvije učenice u kategoriji komorni sastavi – duo: Mia Janko (flauta) i Chiara Vukadinović (gitara). Učenice su osvojile prvu nagradu i drugo mjesto. Pripremila ih je učiteljica savjetnica Samanta Stell.

Ocjenjivački sud natjecanja činili su renomirani glazbenici i pedagozi iz Hrvatske i inozemstva: Isabelle Presti (Francuska), Helen Sanderson (U.K.), Gabriel Bianco (Francuska), Anabel Montesinos (Španjolska), Xhevdet Sahatxhija (Hrvatska/Kosovo), Morana Pešutić (Hrvatska), Ivana Trogrlić Mandić (Hrvatska).

Chiara Vukadinović, učenica 5. razreda gitare u klasi učitelja Hrvoja Hleba i Mia Janko, učenica 6. razreda flaute u klasi učiteljice savjetnice Samante Stell, predstavile su se izvrsnim nastupom kao komorni sastav Duo. Mia i Chiara odlične su učenice Umjetničke škole Poreč i višestruko nagrađivane prvim nagradama kao solistice, a od ove školske godine sviraju u duetu kojeg vodi učiteljica savjetnica Samanta Stell. Od prvog trenutka zajedničkog sviranja ističu se muziciranjem koje je ujedno i kruna njihovog prijateljstva. Ponose se osvojenom prvom nagradom na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe za komorne sastave te oduševljavaju svojom muzikalnošću na koncertima u školi i šire. Imale su priliku nastupati i u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

 Čestitamo učenicama na izvrsnim rezultatima, a posebno se zahvaljujemo učiteljici savjetnici Samanti Stell te učiteljici Sandri Šustereiter koja je pratila učenice na natjecanju. Veliko hvala i divnim roditeljima koji pomažu i podupiru napredak učenica, kao i učiteljima i ravnateljici Osnovne škole Finida.

 

Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić, mag. mus.

Print Friendly, PDF & Email