Učenice Umjetničke škole Poreč Mia Janko i Chiara Vukadinović predstavile se izvrsnim nastupom u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu

87809596_148688786288622_3931039886487846912_n
05.03.2020. 13:02; ; Početna / Kultura / Učenice Umjetničke škole Poreč Mia Janko i Chiara Vukadinović predstavile se izvrsnim nastupom u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu

Chiara Vukadinović, učenica 5. razreda gitare u klasi učitelja Hrvoja Hleba i Mia Janko, učenica 6. razreda flaute u klasi učiteljice savjetnice Samante Stell, predstavile su se izvrsnim nastupom kao komorni sastav Duo u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu, 29. veljače 2020. godine, na poziv Glazbenog učilišta Elly Bašić. Mia i Chiara izvrsne su učenice Umjetničke škole Poreč i višestruko nagrađivane prvim nagradama kao solistice, a od ove školske godine sviraju u duetu kojeg vodi učiteljica savjetnica Samanta Stell. Od prvog trenutka zajedničkog sviranja ističu se muziciranjem koje je ujedno i kruna njihovog prijateljstva. Budući da su pobjednice državnog natjecanja učenika i studenata glazbe – komorni sastavi u disciplini dua, pozvane su kao posebne gošće na Dan škole GU Elly Bašić.

Mia i Chiara predstavile su se u prepunoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda skladom J.Iberta – Entr’acte, što je potaknulo publiku na ovacije i veliki aplauz. Učenicama je ovo prvi put da nastupaju u jednoj od najstarijih i najljepših koncertnih dvorana u Zagrebu i bile su oduševljene ugođajem i gostoprimstvom te doživljajem za pamćenje. Ovakve prilike su rijetke učenicima iz manje sredine kao što je Poreč, ali su izvrsna motivacija i učenicima i učiteljima za daljnji rad i napredak. Nakon uspjeha na natjecanju, nastup na ovako velikim koncertima i u renomiranim dvoranama najveća je nagrada našim učenicima i veselimo se svakoj prilici da se naši učenici prezentiraju i pokažu svoje kvalitete na koncertima.

Čestitke i veliko hvala ravnateljici GU Elly Bašić Mireli Buchberger Karlo na pozivu i ovoj jedinstvenoj prilici. Posebne čestitke učenicama Mii Janko i Chiari Vukadinović te njihovim učiteljima Samanti Stell i Hrvoju Hlebu na izvrsnom nastupu u Zagrebu.

S.R.

Print Friendly, PDF & Email