NEWS
Best of Poreč

Učenice Talijanske osnovne škole B.Parentin sudjelovale na natjecanju Čitanjem do zvijezda

15.02.2019. 18:31; ; Početna / Kultura / Učenice Talijanske osnovne škole B.Parentin sudjelovale na natjecanju Čitanjem do zvijezda
22

U četvrtak, 14. veljače tri učenice 6. razreda naše škole: Benedetta Terzić, Giada Sirotić i Aleksandra Šehanović, sudjelovale su na županijskoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda, koji se održao u TOŠ Galileo Galilei u Umagu.
To je natjecanje u znanju i kreativnosti, u sklopu Nacionalnog projekta za poticanje čitanja među mladima. Njime se nastoji potaknuti ljubav učenika prema čitanju kako ono ne bi bilo obveza, već užitak.
Učenici su se natjecali u dvije kategorije: kategorija znanja i izrada plakata. Ovogodišnja tema natjecanja je “Ljeto priča priče” a učenici su trebali pročitati tri knjige povezane tom temom: „Vezanje vezica s jednom nepoznanicom“ Julijane Matanović, „ Ljeto na jezeru Čiču“ Jasminke Tihi-Stepanić i „Blizanke“ Ericha Kästnera.

Naša učenica Aleksandra Šehanović plasirala se na nacionalnoj razini u kategoriji plakata. Državno natjecanje održati će se početkom svibnja u Čakovcu.

E.Z.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani