NEWS
valfresco

Učenice osnovne plesne škole Umjetničke škole Poreč nastupile na daCi Festivalu malih plesnih formi

daci nastup
11.12.2019. 09:43; Učitavanja: 100; Početna / Kultura / Učenice osnovne plesne škole Umjetničke škole Poreč nastupile na daCi Festivalu malih plesnih formi

Dance and the Child International (daCi) je neprofitna međunarodna organizacija osnovana s ciljem promicanja rasta i razvoja plesa za djecu i mlade u svim zemljama svijeta. S članstvom u gotovo 30 zemalja svijeta, daCi je jedinstvena asocijacija pojedinaca i grupa koja promiče ideju da svako mlado biće ima pravo na kreativni izraz pokretom i plesom, bez obzira na rasnu, vjersku, spolnu, etničku, nacionalnu ili socijalnu pripadnost. 9. daCi festival malih plesnih formi održao se u subotu, 23.11. 2019. u KUC Travno, i nastavio se kroz plesne radionice u nedjelju, 24.11.2019 u Školi suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu.
Učenice 4. razreda osnovne plesne škole, Umjetničke škole Poreč: Helena Trifunac, Julija Milokanović, Gaja Faflja, Petra Popović, Lana Marić i Emina Jašarovska, u pratnji učiteljice plesa Andreje Široki i korepetitorice Mirjane Siladić sudjelovale su u daCi festivalu malih plesnih formi. Kroz nastup pokazale su izrazitu kreativnost i napredak te su se predstavile vrhunskom izvedbom, originalnom idejom, koreografijom i kostimima.

Osim što su se imale priliku predstaviti na nastupu, učenice su sudjelovale i u plesnim radionicama u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, na temu jazz, urbanih i kreativnih plesnih izraza te i na taj način stekle novo iskustvo u plesu, kreativnosti i druženju s vršnjacima i profesionalnim plesačima.

Ponosni smo na prezentaciju plesne škole Umjetničke škole Poreč u Zagrebu i ovim putem želimo pohvaliti i čestitati učenicama 4. razreda i njihovim učiteljicama, ali i roditeljima koji nam uvijek daju podršku i prate rad škole.

Ravnateljica:
Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Print Friendly, PDF & Email