NEWS

Učenice i učenici TUŠ Antona Štifanića na Adventu Poreč podijelili preko 4000 fritula i ostale prigodne slastice

Ravnateljica Gulić Pisarević sa učenicima
16.12.2023. 14:11; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenice i učenici TUŠ Antona Štifanića na Adventu Poreč podijelili preko 4000 fritula i ostale prigodne slastice

Učenice i učenici Turističko-ugostiteljske škole Poreč koji su jutros počastili sugrađane i goste u sklopu manifestacije Slatko jutro koja se već tradicionalno odvija na Adventu Poreč zaslužili su čistu peticu!
Učenici su uz vodstvo mentora pripremili preko 4000 slasnih fritula, a bili su tu i profiteroli, sušeno i svježe voće koje se moglo uroniti u čokoladnu fontanu, kao i poseban kutak s bezglutenskim slasticama, sve je nestalo u trenu.

U pripremi slastica su sudjelovali učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razrednih odjela turističko-hotelijerski komercijalist (THK), zatim učenici prvog, drugog i trećeg razreda kuhara, konobara  i slastičara, uz stručne učitelje Željana Peložu, Sebastiana Milešu, Tanju Radetić Zidarić, Sanju Pilato, Biserku Udovičić i Mateu Marić, a materijal je osigurao Grad Poreč-Parenzo.

Na podjeli su im se pridružili i ravnateljica TUŠ-a Tatjana Gulić Pisarević, gradonačelnik Loris Peršurić i njegov zamjenik Elio Štifanić, te voditeljica Odsjeka u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić.

Svi su učenici zaista uložili puno truda, volje i entuzijazma za pripremu slastica, a građani ih rado podržali.
Uz slastice na ovom adventskom jutru za zabavu su se pobrinuli i dječji puhački orkestar Porečki Delfini, te Hit Revival Band, a bila je tu i dječja radionica izrade prigodnih ukrasa, koju je vodio DND Poreč.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email