NEWS

Učenica Umjetničke škole Poreč Hana Gubić dobitnica stipendije Zaklade Marin Čilić

DSC_01861
20.12.2019. 10:34; ; Početna / Kultura / Učenica Umjetničke škole Poreč Hana Gubić dobitnica stipendije Zaklade Marin Čilić

Zaklada Marin Čilić već drugu godinu zaredom dodjeljuje stipendije izvrsnim mladim glazbenicima u iznosu od 10 000,00 kn za naknadu troškova školarine, usavršavanja i seminara, sudjelovanja na natjecanjima i troškove kupnje glazbenih instrumenata i pomagala. Stipendiju dobivaju samo učenici koji u osnovnoj ili srednjoj glazbenoj školi imaju prosjek ocjena viši od 4,5 i osvojenu nagradu na barem jednom državnom ili međunarodnom natjecanju, uz određene druge uvjete. Ove godine Zaklada je proširila broj stipendija za učenike izvrsne u glazbi na 11 stipendija, a jednu od njih dobila je i učenica Umjetničke škole Poreč, Hana Gubić.

            Učenica 5. razreda osnovne glazbene škole, Hana Gubić izvrsna je učenica u klasi učiteljice violončela Katarine Evetović. Hana Gubić je ove godine dobila stipendiju Zaklade Marin Čilić na temelju iznimne darovitosti za glazbu, al i mnogo truda uloženog u vježbanje i učenje sviranja instrumenta. Hana je školske godine 2018./2019. sudjelovala u više međunarodnih glazbenih natjecanja te je redom osvajala visoke nagrade. Ocjenjivački sud 17. međunarodnog gudačkog natjecanja Rudolf Matz ocjenio je Hanin nastup kao izuzetno muzikalan, istaknuo je tehničke vještine, preciznost i boju tona, uz cjelokupni umjetnički dojam te je osvojila 1. nagradu. Zatim je sudjelovala na 24. međunarodnom natjecanju Daleki akordi u Splitu te osvojila 1. nagradu, a na međunarodnom Internet natjecanju svjetskoga glasa “International music competition” (Beograd, Srbija) osvaja 2. nagradu kao jedina natjecateljica iz Republike Hrvatske. Sve ove uspjehe, uz brojne nastupe kao solistica i u gudačkom orkestru, Hana je postigla u samo jednoj školskoj godini! Iznimno smo ponosni i sretni što je naša učenica Hana Gubić dobitnica ovogodišnje stipendije Zaklade Marin Čilić, jer je ovaj uspjeh svakako važno istaknuti i pohvaliti ogroman trud Hane, njezinih roditelja i učitelja koji ju podupiru na putu prema njezinim snovima. Hana od prvog razreda pokazuje izniman glazbeni potencijal i talent, svakim nastupom pratimo njezin napredak i ona našoj školi daruje mnoge lijepe glazbene trenutke.

Ovaj uspjeh svima nam je poticaj da se vrijedan rad i trud isplati te ovom prilikom od srca čestitamo učenici Hani Gubić, njezinim roditeljima i učiteljima na uspjehu! 

Vjerujemo da Hani i ova stipendija daje motivaciju da se i dalje trudi kako u redovnoj osnovnoj školi, tako i u osnovnoj glazbenoj školi.

S.R.

Print Friendly, PDF & Email