NEWS

Učenica Umjetničke škole Poreč Eva Palman osvojila nagradu na Međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass

2023-03-29_23h41_53
29.03.2023. 23:42; ; Početna / Kultura / Učenica Umjetničke škole Poreč Eva Palman osvojila nagradu na Međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass

Umjetničku školu Poreč na Međunarodnom natjecanja Woodwind & Brass, 22.-31. ožujka 2023. u Varaždinu uspješno je predstavljala Eva Palman, učenica 5. razreda flaute u klasi učiteljice savjetnice Samante Stell uz klavirsku pratnju korepetitorice Karle Šain čiji je domaćin i organizator Glazbena škola u Varaždinu.

U dvoranama Glazbene škole Varaždin odvijalo se natjecanje podijeljeno u dvije discipline: flauta, klarinet, fagot i oboa i discipline: saksofon, truba, rog, trombon, eufonij, tuba. Natjecali su se natjecatelji iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kine, Mađarske, Njemačke, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Ocjenjivački sud (disciplina: Flauta C kategorija) su činili renomirani glazbenici i pedagozi redom: Dejan Gavrić (Njemačka), Marko Zupan (Slovenija) i Riccardo Ghiani (Italija). U C kategoriji disciplini – flauta natjecalo se 40 flautista iz raznih zemalja, a među njima i Eva Palman.

Uspješnim nastupom učenica Umjetničke škole Poreč Eva Palman, u C kategoriji u disciplini flaute osvojila je III. nagradu sa 89.33/100 bodova.

Učenica Eva Palman je više puta nagrađivana na državnim i međunarodnim natjecanjima. Izuzetno smo ponosni na njezin napredak, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuje u vježbanju. Osobito ju je lijepo slušati na školskim koncertima i gostovanjima na svečanostima. Čestitamo od srca i na ovom uspjehu i nagradi koja je rezultat velike predanosti, marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju.

Učiteljica savjetnica Samanta Stell već dugi niz godina s učenicima osvaja najviše nagrade na glazbenim natjecanjima te ovim putem želimo pohvaliti njezin trud i rad s učenicom Evom Palman. Od srca zahvaljujemo i korepetitorici Karli Šain koja marljivo prati Evu na svim koncertima i natjecanjima.

Bravo i čestitamo Evi, učiteljici Samanti, korepetitorici Karli, ponosnim roditeljima i učiteljima u OŠ Joakima Rakokvca Sveti Lovreč Pazenatičkoga te želimo još puno, puno uspjeha, radosti u muziciranju i zajedničkih koncerata!

Umjetnička škola Poreč

Print Friendly, PDF & Email