NEWS
valfresco

U Vrsaru se održava druga ovogodišnja Ribarska fešta u znaku mora i ekologije

Web trznica Vrsar
10.05.2019. 17:45; Učitavanja: 250; Početna / Lifestyle / Zabava / U Vrsaru se održava druga ovogodišnja Ribarska fešta u znaku mora i ekologije

U petak, 10. svibnja u Vrsaru se održava druga ovogodišnja Ribarska fešta s početkom u 17 sati. Na gastro  punktovima na rivi nudit će se autohtone ribe i jela od morskih plodova koje će uz samo more za posjetitelje pripremati vrsarski ribari i ugostitelji. Osim tradicionalnih okusa posjetitelji večerašnje Ribarske fešte moći će prisustvovati kulinarskoj radionici pripreme morskih tortilja i kušati spoj jadranske ribe s južno-američkim okusima. 

Ribarima i ugostiteljima na rivi pridružiti će se i 15-ak izlagača istarskih poljoprivrednih proizvoda u organizaciji Udruge “Istarske web tržnice” koji će nuditi mnogobrojne istarske delicije.  Za najmlađe goste Društvo Naša Djeca osmislilo je kreativnu radionicu izrade akvarija na kojoj mogu prisustvovati djeca svih uzrasta. Radionica će se održati ispred prostora Turističke zajednice od 17:00 do 20:00 sati.     

Neće nedostajati glazbe i plesa uz Klapu Histri, band Highlanders i folklor Balun uz koje je zagarantirana vesela  atmosfera i ugodno druženje.

U svrhu očuvanja prirode i čistoće mora ove su godine ponuđači na Ribarskim feštama uveli biorazgradivi pribor za jelo kako bi smanjili korištenje plastike, te zajedničkim snagama učinili nešto više za zaštitu okoliša i pridonijeli smanjenju plastičnog onečišćenja u moru.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S