NEWS
Ljekarna

U Vrsaru obilježavanje svjetskog dana turizma i kraja sezone u znaku kulinarskih događaja i dobre zabave

ribarska festa
24.09.2018. 14:35; ; Početna / Lifestyle / Zabava / U Vrsaru obilježavanje svjetskog dana turizma i kraja sezone u znaku kulinarskih događaja i dobre zabave

U Vrsaru će sljedeći vikend biti u znaku gourmet i gastro događaja. Započet će u četvrtak 27. rujna s večerom “Okusi Teksasa u Istri” – gastro doživljajem vođenim od strane 12 američkih Masterchefova, članova Svjetske Masterchef Udruge čiji je cilj obrazovanje i promocija kulinarike širom svijeta. Tijekom večere od šest sljedova Masterchefovi će pripremati istarske namirnice na teksaški način. Svima poznati domaći proizvodi kao što su morski plodovi, brancin i ramstek, nar, bademi bit će obogaćeni teksaškim začinima i namirnicama poput chilija, kaktusa, shiner bock pivom i egzotičnim voćem. Večera se održava u Vrsaru, u restoranu Lungomare, u četvrtak 27.09.2018., s početkom u 19.00 sati. Cijena večere je 230 kn po osobi (piće nije uključeno), a rezervacije se vrše Maistri na broj 052 689 550.

U petak 28. rujna događanja se nastavljaju na vrsarskoj rivi gdje će se održati zadnja po redu Ribarska fešta ove sezone. Tradicionalno će ribari i ugostitelji nuditi morska jela, dok će se zabava nastaviti uz klapu Histri i band Highlanders.

Zaključno, u subotu održat će se zadnji ovosezonski Portofest, koji ce započeti u 18.00  sati na vrsarskoj rivi besplatnim kulinarskim seminarom tijekom kojeg će članovi Svjetske Masterchef  Udruge prikazati nove načine serviranja jednostavnih istarskih namirnica, te prikazati kako koristiti različite američke i teksaške začine u kuhinji. Seminar je otvoren svim zainteresiranima i dio je projekta Interreg SI-HR “Uživam tradicijo” o aktivnoj promociji kulinarske baštine.

Večer će se nastaviti u znaku gastro ponude vrsarskih ugostitelja na rivi, a zabavu do dugo u noć osigurat će Jasmin Stavros i Alfa Time Band.   

Čekamo vas sljedeći vikend u Vrsaru da zajedno proslavimo Svjetski dan turizma i kraj ovogodišnje sezone.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email