NEWS

U Vižinadi osvježena prometna signalizacija, postavljeni usporivači prometa…

WhatsApp-Image-2023-09-12-at-11.26.51-1-1024x768
14.09.2023. 12:43; ; Početna / Novosti / Okolne općine / U Vižinadi osvježena prometna signalizacija, postavljeni usporivači prometa…

Po pitanju komunalnih aktivnosti u Vižinadi je u proteklom razdoblju bilo vrlo intenzivno i obavljeni su različiti radovi. U prvom redu, obilježena je horizontalna signalizacija, odnosno, prebojane oznake na asfaltu, na parkiralištima u naselju Vižinada. Radove je izvodila tvrtka Signalinea iz Rijeke. Također, u četvrtak 14. rujna planirana je montaža autobusne nadstrešnice na stajalištu u naselju Bajkini.

A kako bi svi u prometu na području naše općine bili sigurniji, osobito pješaci, postavili smo i usporivače prometa u nekoliko naselja. Lokacije su odabrane u skladu sa zahtjevima građana i s činjenicom da se na tim mjestima pokazala potreba za ograničavanjem brzine vozila na prometnicama. Signalizaciju smo nabavili od tvrtke Beato signal, dok su radove izveli zaposlenici vlastitog pogona Općine Vižinada. Lokacije na kojima su postavljeni usporivači prometa su na ulazima u naselja i frekventnijim te potencijalno opasnim mjestima u naseljima Bajkini, Bukori,
Baldaši, Ohnići i Lašići. S ovakvim radovima nećemo stati te će se uskoro slična oprema postaviti i u drugim naseljima, u skladu s njihovim potrebama.

Također valja napomenuti da je u tijeku ishodovanje suglasnosti za postavljanje kamere za kontrolu brzine prometa u naselju Vižinada, a sve kako bismo postigli veću razinu sigurnosti u prometu. Dakle, nastavljamo s različitim mjerama koje utječu na veću sigurnost u prometu.

Općina Vižinada

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email