NEWS

U Vižinadi održano predavanje o vršnjačkom nasilju i onom koje vreba na internetu

395442990_862268022202790_1137072226348331402_n-1024x462
24.10.2023. 20:40; ; Početna / Novosti / Okolne općine / U Vižinadi održano predavanje o vršnjačkom nasilju i onom koje vreba na internetu

Vršnjačko nasilje i nasilje putem interneta nažalost je vrlo raširena pojava u našem društvu te je nužno da o toj problematici budu educirani svi – u prvom redu roditelji, a onda i djeca, prosvjetni djelatnici, kompletna zajednica… S ciljem kvalitetne edukacije i podizanja svijesti o ovoj problematici u ponedjeljak 23. listopada u PŠ Vižinada održano je predavanje naziva “Što roditelji trebaju znati o vršnjačkom nasilju i nasilju putem interneta”. Predavanje je održao policijski službenik za prevenciju Robert Pavleković, a sve je organizirano na inicijativu Koordinacijskog odbora Općina Vižinada prijatelj djece, a u suradnji s Policijskom upravom istarskom i OŠ Jože Šurana Višnjan, PŠ Vižinada.

Na predavanju su iznesene mnoge važne i korisne informacije temeljene na stvarnom životu, praksi i savjetima stručnjaka, pa vjerujemo da su svi prisutni mnogo naučili o ovim važnim temama. Jer ključno je da roditelji znaju što više o vršnjačkom nasilju, koje oblike ono može poprimiti i koje signale šalju zlostavljana djeca, baš kao i o svim opasnostima bespuća interneta. Iznimno je važno da djecu naučimo pravilima ponašanja na internetu te da otvoreno trebaju govoriti o svemu što im se događa u životu, kako bismo im bili maksimalna podrška na njihovom putu odrastanja i svih izazova koje nosi moderan život.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email