NEWS

U Vižinadi održana baletna predstava u čast svjetski poznatoj balerini Carlotti Grisi

2018-08-27_18h53_51
27.08.2018. 18:54; Učitavanja: 173; Početna / Novosti / Okolne općine / U Vižinadi održana baletna predstava u čast svjetski poznatoj balerini Carlotti Grisi

Polaznice baletnog kampa “Carlotta Grisi” iz Umaga i njihovi gosti, drugu godinu zaredom pripremili su predstavu u čast poznatoj balerini Carlotti Grisi, rođenoj upravo u Vižinadi. Kroz jednosatni program predstavljen je povijesni presijek baleta i plesne umjetnosti od prije 199 godina do danas.

Usporedno s evolucijom plesa, prikazana je i evolucija plesača. Tako su na manifestaciji nastupile djevojke koje su tek savladale svoje prve baletne korake do profesionalnih baletnih umjetnika i umjetnica.
Na realizaciji ove posebne baletne večeri radilo je ukupno 17 djevojaka iz Hrvatske i Slovenije, a u samo šest dana pripremile su 15 točaka.

Općina Vižinada prepoznala je značaj ove svjetski poznate balerine, rođene upravo u Vižinadi, stoga svake godine sve više rade na valorizaciji njezina lika i dijela. Sve u čast jednoj od najvećih balerina romantizma, miljenici svih velikih baletnih pozornica, plesačici za koju je kreiran najizvođeniji romantični balet, Giselle.

Sljedeće se godine slavi 200. obljetnica rođenja Carlotte Grisi za kada je najavljen i poseban kulturno-umjetnički program.

TV ISTRA

Podijeli
Print Friendly, PDF & Email