NEWS

U Vižinadi održan 45 . MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR „BERTO I BRANKO VIŽINTIN“ – Najuspješniji boćari iz Nove Vasi!

448407623_1539669396898747_6304673131886384233_n-1024x768
24.06.2024. 10:52; ; Početna / Novosti / Okolne općine / U Vižinadi održan 45 . MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR „BERTO I BRANKO VIŽINTIN“ – Najuspješniji boćari iz Nove Vasi!

Boćarski klub Vižinada jedan je od klubova s najduljim djelovanjem na području Poreštine u kojem su poniknuli mnogobrojni izvrsni boćari čiji su članovi bilježili odlične rezultate i na državnoj razini. Jedan od njih je svakako i Berto Vižintin, tragično preminuli omladinski prvak Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično i stalni član hrvatske reprezentacije. Njemu u čast počevši od 1979. godine u Vižinadi se koncem lipnja održava memorijalni turnir „Berto Vižintin“, koji se od 2021. godine održava pod nazivom „Berto i Branko Vižintin“ čuvajući uspomenu i na Bertovog brata koji je također bio izvrstan boćar i koji je isto tako tragično završio svoj život.

Na ovogodišnjem memorijalnom turniru sudjelovalo je 12 ekipa i to dvije ekipe iz Vižinade te one iz Grožnjana, Kaštela, Kukci, Muntrilja, Nove Vasi kod Poreča, Sv. Lovreč, Višnjan, Rapavel, Šterna i Červar.

Nakon cjelodnevnih borbi u kojim je prikazano vrlo kvalitetno boćanje i u kojima je svaki bod predstavljao izuzetno umijeće došlo se do poretka u kojem je najviše uspjeha imala ekipa Nove Vasi. Drugo mjesto zauzeli iz ekipe iz Červara, dok su se na treće mjesto plasirali boćari Šterna. Treba spomenuti i boćare iz Višnjana na četvrtom mjestu.

Prigodni poklon Pehar dodijeljen je najboljem igraču turnira ANTE JURICA iz Nove Vasi, koji je donirao gosp. Franko Buda. Za najboljeg koštadora proglašen je Leo Vižintin a za izbijača Oliver Bubičić iz Muntrilja. Prije početka natjecanja sve igrače i nazočne pozdravili su zamjenica načelnika općine i predsjednica Zajednice Talijana Neda Šainčić Pilato , Predsjednik Općinskog Vijeća Oliver Arman i predsjednik Kluba Patrik Radešić.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email